Luumäen Pojat 90 vuotta

Urheiluseura Luumäen Pojat (LuPo) viettää tänä kesänä 90-vuotista taivaltaan. Juhlan kunniaksi nuoret yleisurheilijat ottavat mittaa toisistaan keskiviikkona 9.6. Taavetin urheilukentällä.

Luumäki
Lukkari syöttää
YLE

Mukana Nuorisokansallisissa yleisurheilukisoissa ovat muun muassa Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elina Torro naisten pituushypyssä, naisten 800 metrin juoksussa Kaisa Tyni Haminan Pontevasta ja kuulantyöntäjä Martti Rasimus Tainionkosken Tähdestä. Kisat alkavat kello 17.30 ja päättyvät kello 20, yleisöksi pääsee ilman maksua.

LuPo:n lajeihin kuuluvat jalkapallo, jääkiekko, lentopallo, hiihto ja yleisurheilu. Viime vuonna mukaan tuli myös pesäpallo.

- Olemme monipuolinen seura ja pitäneet hyvin pintamme talouden notkahduksista huolimatta. Olemme osanneet myös uudistua, perustelee seuran menestystä Nuorisokansallisten yleisurheilukisojen johtaja, entinen yleisurheilujaoston puheenjohtaja ja pitkäaikainen seuran aktiivi Annikki Knaapi.

Pääasiassa seurassa urheilevat 4-15 vuotiaat lapset ja nuoret. Tyttöjen kiinnostus seuraa kohtaan on lisääntynyt vuosi vuodelta, yleisurheilussa suurin osa harrastajista on tyttöjä.

- Jalkapallo ja jääkiekko ovat edelleen poikien suosimia, mutta näistäkin ryhmistä löytyy jo tyttöjä. Omia joukkueita tytöillä ei toistaiseksi vielä ole, Knaapi kertoo.

Yleisurheilua Knaapi pitää hyvänä harrastuksena ja rohkaisee myös kilpailemaan.

- Kilpailu itsensä kanssa tekee yleisurheilusta kiinnostavaa. Kisoihin kannattaa lähteä reippaasti, eikä aina tarvitse olla liian tosissaan. Toiset jäävät kilpailuista pois, koska "eivät voi kuitenkaan voittaa". Kisoissa kannattaa käydä kokemuksen vuoksi, vaikkei aina voitakaan.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala