1. yle.fi
  2. Uutiset

Syyttäjä kiistää epäilyt poliisin suojelemisesta roskalavajutussa

Helsingin poliisin roskalavajutun tutkinta on nyt lopetettu. Kihlakunnansyyttäjän mielestä juttua ei kannata enää tutkia, koska se tulisi liian kalliiksi.

Kotimaan uutiset
YLE

Pasilan poliisiaseman pihalla keväällä olleeseen roskalavaan oli päätynyt poliisin esitutkintamateriaalia sekä hätäkeskusnauhoja. Lavalle oli ohikulkijoilla vapaa pääsy.

Helsingin kihlakunnansyyttäjä Anssi Hiivala on päättänyt, että tutkinta lopetetaan kustannussyistä. Jatkoselvittely veisi paljon aikaa ja tulisi seuraamuksiin nähden kalliiksi. Syyttäjä kiistää, että tutkinnan lopettamisella suojeltaisiin poliisia.

– Esitutkintalaissa on mahdollisuus, että tutkintaresusseja voidaan kohdistaa tarkoituksenmukaisesti. Tästä aiheutuisi niin laajoja tutkimuksia, että sillä perusteella tutkinta lopetetaan, Hiivala sanoo.

Jutussa pitäisi kuulla 600 – 700 ihmistä rikoksesta epäiltynä. Kuultavien joukossa olisi poliiseja, poliisin palveluksessa olleita siviilejä ja mahdollisesti remontin tai muuton yhteydessä olleita ulkopuolisia. Joukon kuuleminen kestäisi arviolta pari vuotta.

Jutussa annettavat rangaistukset olisivat voineet olla sakkotuomia, sillä asiaa on tutkittu tuottamuksellisena virkarikoksena.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi