1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemi-Tornion seutukunta

Suupohjalle riittää kolme konttoria Meri-Lapissa

Suupohjan Osuuspankki on tyytyväinen Meri-Lapin kolmen konttorin ryppääseensä. Tornion ja Arpelan konttorien markkinaosuus on 15 prosenttia ja Kemin konttorin osuus 5-6 prosenttia. Suupohja ei ole aikeissa perustaa Meri-Lappiin uusia konttoreita.

Suupohjan heinäkuussa aloittava toimitusjohtaja Pekka Nuutinen ja eläkkeelle jäävä toimitusjohtaja Leo Korpi-Halkola kävivät tapaamassa Kemin konttorin palveluneuvojia Terttu Kauppista, Maritta Frilundia, Päivi Laksoa ja konttorinjohtaja Satu Nurmosta. Kuva: Kyösti Vaara / YLE

Suupohjan Osuuspankin toimitusjohtaja Leo Korpi-Halkola pitää Meri-Lapin konttorien tuloksia hyvänä, koska Arpelan konttori perustettiin vasta kymmenen vuotta sitten ja Tornion ja Kemin konttorit ovat vielä nuorempia. Tornion konttori perustettiin kahdeksan ja Kemin konttori kuusi vuotta sitten.

- Kyllä me olemme tyytyväisiä saavutettuihin tuloksiin ja markkinaosuuksiin, koska uutta konttoria aloittaessa pitää lähteä nollasta ja siitä vähitellen nostaa tuloksia. Meillä on täällä kaikki kilpailijat läsnä, joten kyllä näihin osuuksiin pitää olla tyytyväinen, kehuu Korpi-Halkola Meri-Lapin konttorien väkeä.

Suupohjan Osuuspankki odottaa Meri-Lapin tuloksien edelleen nousevan, erityisesti Tornion kaupunkikonttorissa ja Kemissä.

- Me uskomme vakaasti vielä parempiin tuloksiin ja asiakasvirta on meille positiivinen, sanoo Korpi-Halkola.

Uusia konttoreita ei Meri-Lappiin ole suunnitteilla

Suupohja ei ole aikeissa perustaa Meri-Lappiin uusia konttoreita. Kolmen konttorin rypäs on toiminnallisesti sopivan kokoinen.

- Kolmen konttorin ryhmä on ollut meille ihan hyvä. Täältä on 500 kilometriä matkaa perustoiminta-alueelle ja näiden kolmen konttorin synergiaedut toimia yhdessä ovat hyvät. Lomitukset ynnä muut toiminnot hoituvat täällä konttoreiden kesken eikä tarvitse lähteä rahtaamaan henkilöitä tänne. Työt hoidetaan paikallisin voimin.

Vahdinvaihto heinäkuussa

Suupohjan toimitusjohtajana pitkään toiminut Leo Korpi-Halkola on jäämässä eläkkeelle ja heinäkuussa uutena toimitusjohtajana aloittaa Pekka Nuutinen. Nuutinen on aikaisemmin työskennellyt Ålandsbankenissa.

Arpelan konttorin kymmenvuotistaival ja uuden toimitusjohtajan tutustuttaminen Meri-Lappiin olivat Korpi-Halkolan ja Nuutisen matkan teemoina.