1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jalkapallon MM-kisojen avajaiskonsertin uskotaan keränneen ennätysyleisön

Jalkapallon MM-kisojen avajaiskonsertti on järjestetty torstaina Etelä-Afrikassa. Järjestäjät uskovat, että huippuartistien tähdittämä konsertti on kerännyt isomman tv-yleisön kuin Live Earth -konserttitapahtuma vuonna 2007.

viihde

Avajaiskonsertti pidettiin Soweton Orlando-stadionilla. Konsertti lähetettiin suorana maailmanlaajuisesti. Kolmituntisessa show'ssa esiintyivät muun muassa Black Eyed Peas, Alicia Keys, John Legend ja Juanes. Lavalla nähtiin myös MM-kisojen virallisen kappaleen, Waka Waka (This Time for Africa), esittävä Shakira. Kansainvälisten artistien lisäksi konsertissa esiintyi afrikkalaisia artisteja sekä entisiä että nykyisiä jalkapallotähtiä ja muita julkkiksia.

Konsertin järjestäjien mukaan Soweto valittiin tapahtumapaikaksi symbolisista syistä. Soweto on Etelä-Afrikan suurin mustien asuma-alue ja entisen presidentin Nelson Mandelan sekä arkkipiispa Desmond Tutun kotikaupunki. Kaikki FIFA-konsertin tuotto menee kisojen viralliselle hyväntekeväisyyskampanjalle, jonka tarkoituksena on rakentaa 20 erilaista terveys-, koulutus-, jalkapallokeskusta ympäri Afrikkaa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi