Kokoomus ei kannata "mummomuutosta" ulkomaalaislakiin

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei kannata ulkomaalaislain muuttamista isoäitien oleskelulupien osalta. Kokoomuslaisten mielestä sisäministeriön tulisi sen sijaan antaa lain soveltamisesta yleisohje, joka korostaisi inhimillisten seikkojen huomioimista, sanoo eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz.

talous

Zyskowicz sanoo uskovansa, että inhimillisiä seikkoja korostamalla julkisuudella esillä olleiden kahden isoäidin kaltaiset "rajatapaukset" voitaisiin hoitaa asianmukaisella tavalla. Kokoomus pelkää, että ydinperheen käsitteen laajentaminen johtaisi vastaavien tapausten tulvaan Suomeen. Ulkomaalaislain mukaan isoäidit eivät voi saada oleskelulupaa, koska he eivät kuulu ydinperheeseen.

Zyskowiczin mukaan kokoomuksen eduskuntaryhmän edustaja on tuonut maahanmuuttoministeri Astrid Thorsille esille yleisohjeen antamisen vaihtoehdon ja sen, että kokoomuksessa ei kannateta lain muuttamista.

Kokoomuksen puoluekokouksessa pidetyssä tiedotustilaisuudessa Zyskowicz myös hämmästeli Venäjän median toimintaa isoäitiasian käsittelyssä. Hänen mukaan Venäjän median pitäisi mieluummin kääntää katseensa oman maansa päättäjiin ja kysyä millaiset ovat vanhusten asumis- ja terveydenhuollon olosuhteet.

- Mieluummin pitäisi arvostella näitä kuin Suomen viranomaisia, jotka noudattavat voimassaolevia lakeja, joiden tulkitsemisessa on aina oma liikkumatilansa, Zyskowicz sanoi.

Lähteet: YLE Uutiset