1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Yllättääkö Afrikka jalkapallon MM-kisoissa?

Jalkapallon MM-kisossa ei aina pärjää ennakkosuosikki vaan joukkue, jolla on paras turnauskestävyys, muistuttaa Ylen jalkapalloasiantuntija, FC Lahden päävalmentaja Ilkka Mäkelä. Kisakuume on jo tuntuva suurissa jalkapallomaissa kertoivat Ylen kirjeenvaihtajat perjantaina Aamu-tv:ssä.

urheilu
Etelä-Afrikassa käytävät jalkapallon MM-kisat alkavat. Kuulostelemme kisatunnelmia ympäri maapallon
Etelä-Afrikassa käytävät jalkapallon MM-kisat alkavat. Kuulostelemme kisatunnelmia ympäri maapallon - millä mielin kisoja odottavat hallitsevan maailmanmestarin Italian, ikisuosikin Saksan ja kisojen oudon linnun, Pohjois-Korean kannattajat.

Mikä joukkue kestää parhaiten jalkapallomaailman paineet, mikä maa onnistuu muita paremmin, selviää kuukauden mittaisen MM-kisan päättyessä heinäkuun 11 päivä.

Hallitseva maailmanmestari, Italia pitää matalaa profiilia.

- Italialaiset eivät usko maan uusivan voittoaan. Tästä syytetään Marcello Lippin surkeita pelaajavalintoja. Joukkueessa on vanhoja, jo neljä vuotta sitten pelanneita konkareita, kertoi Aamu-tv:ssa toimittaja Ella Kanninen Italista.

Italialaiset linnoittautuvat silti sohvilleen seuraamaan otteluita. Italialaismedian mukaan keskivertokatsoja lihoo perinteisesti neljä kiloa kisojen kuluessa pizzatankkauksillaan.

Kisat nostattavat saksalaisten kansallistuntoa

Saksassa edelliskisat nostattivat esille pitkään piilossa olleen kansallistunnon.

- Nyt Saksan lippuja näkee taas autoissa, kertoi Saksan kirjeenvaihtaja Pauli Lahti.

Saksan jalkapallomenestys on lisännyt maahanmuuttajien omanarvontuntoa, sillä edustusjoukkueissa on ollut useita maahanmuuttajia. Tämänvuotisia kisoja ovat varjostaneet pelaajien useat, vakavat loukkaantumiset.

Hyötyvätkö afrikkalaiset olosuhteista?

Aasian joukkueiden erikoisuus on Pohjois-Korea, jolla on ollut peräti puolen vuoden pituinen maajoukkueleiri ennen Etelä-Afrikan kisoja.

- Maanosan parhaat mahdollisuudet ovat Etelä-Korealla, veikkasi puolestaan Aasian kirjeenvaihtaja Kari Ahlberg.

Japanin joukkueen ei uskota sijoittuvan korkealle.

- Usein kisoissa pärjää yllättäjä, muistuttaa Ylen jalkapalloasiantuntija, FC Lahden päävalmentaja Ilkka Mäkelä.

Hän ei lähde arvaamaan maata, mutta vihjaa seuraamaan afrikkalaisjoukkueita, joilla on kisoissa olosuhde-etu. Afrikkalaisjoukueissa on runsaasti Euroopassa pelaavia ammattilaisia.

Kuukauden mittainen turnaus on pelaajille rankka ja ottelujärjestys saattaa ratkaista joukkueiden pelikunnon.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi