Wallin moitti poliitikkoja maahanmuuttolinjauksista

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin arvostelee poliitikkoja maahanmuuttovastaisista puheista.

talous

Avatessaan RKP:n puoluekokouksen lauantaina Tampereella Wallin sanoi myös vakavasti otettavien poliitikkojen ja puolueiden alkaneen ajaa kaksilla raiteilla maahanmuuttokeskustelussa. Mallia on hänen mukaansa otettu perussuomalaisilta.

- Rasismia voi perustella työttömyydellä, taantumalla tai yleisellä turhautumisella yhteiskuntaan. Rasismia ei voi perustella, sen voi vain tuomita, Wallin siteerasi puolueen entisen puheenjohtajan Ole Norrbackin puhetta vuodelta 1995.

Politiikan Auervaaroja varottava

Wallin toivoo talouden realiteettien hallitsevan asialistaa syksyn budjettiriihessä, eduskuntavaalikampanjassa ja erityisesti seuraavaa hallitusta muodostettaessa.

Tämän hän perusteli johtuvan siitä, että ratkaisuja tehdään tilanteessa, jossa valtionvelka kohoaa yli 100 miljardiin euroon.

- Äänestäjien on eduskuntavaaleissa syytä varoa politiikan Auervaaroja, jotka yrittävät vääristää kuvaa tilanteesta. Varokaa niitä, jotka yrittävät vähätellä julkisen sektorin rakenneuudistusten tarvetta tai ehdottavat hyvää tarkoittavia, mutta epärealistisia menolisäyksiä seuraavalle vaalikaudelle, Wallin opasti.

Lähteet: YLE Uutiset