Kova tuuli katkonut tuhansien sähköt

Puuskainen ja kova tuuli on aiheuttanut lauantaina sähkökatkoja eri puolilla Suomea ja vaikeuttanut merenkulkua etenkin Suomenlahdella. Illalla sähköttä oli edelleen pitkälti toista tuhatta kotitaloutta.

Kotimaa
Tuulen kaatama puu
Tuulen kaatama puu katkaisi sähköjä kotitalouksilta Helsingin Puistolassa.Juha Hietanen / Yle

Fortumin jakelualueilla Etelä- ja Lounais-Suomessa enimmillään noin 13 000 asiakasta oli sähköttä. Iltakymmenen aikaan sähköttä oli vielä noin 1 800 asiakasta. Fortumin käyttökeskuksen mukaan loput keskijänniteverkon viat saadaan korjattua yön aikana. Pienjännitevikoja korjataan paikoin vielä sunnuntaina.

Vattenfallin alueista sähkönjakeluhäiriöitä on ollut Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Hämeessä. Näillä alueilla ilman sähköä oli pahimmillaan noin 4 000 asiakasta.

Muun muassa teiden ja rakennusten päälle kaatuneet puut ja julkisivupeitteiden irtoamiset ovat pitäneet pelastuslaitoksen kiireisenä Uudellamaalla ja erityisesti Helsingissä.

Tuulenpuuskat vaikeuttavat merenkäyntiä

Erilaiset avustustehtävät ovat työllistäneet merivartiostoa. Etelärannikolta on pelastettu useita vaikeuksiin joutuneita veneitä. Kova tuuli on myös irrottanut veneitä kiinnityksistään.

Laivayhtiö Linda Line perui lauantaina yhteensä viisi lähtöä Helsingin ja Tallinnan välillä.

Ilmatieteen laitos on antanut tuulivaroituksen lähes kaikkiin maakuntiin. Kovan tuulen varoitus on annettu kaikille merialueille.

Lähteet: YLE Uutiset