Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi nousi Anne-Mari Virolainen

Kokoomuksen kolmanneksi varapuheenjohtajaksi on valittu lietolainen Anne-Mari Virolainen. Paikka ratkaistiin Virolaisen ja vantaalaisen Tapani Mäkisen välillä. Istuvat varapuheenjohtajat Sampsa Kataja ja Henna Virkkunen varmistivat jatkokautensa jo vaalin ensimmäisellä kierroksella.

Vaalit 2011

Vaalissa mentiin toiselle kierrokselle, koska kukaan uusista ehdokkasta ei suoraan saanyt riittävää äänimäärää. Toisella kierroksella Virolainen sai 490 ääntä ja Mäkinen 309.

Vuonna 1965 syntyneestä Virolaisesta tulee kokoomuksen puoluejohdon vanhin. Puheenjohtaja Jyrki Katainen on syntynyt vuonna 1971 ja varapuheenjohtajat Kataja ja Virkkunen vuonna 1972.

Ensimmäisellä kierroksella Kataja sai 705 ääntä, Virkkunen 693, Virolainen 403, Mäkinen 352 ja viides ehdokas Sofia Vikman 346.

Räty puoluevaltuuston johtoon

Puoluevaltuustonsa puheenjohtajaksi kokoomus on valinnut Laura Rädyn. Helsinkiläinen lääketieteen lisensiaatti voitti äänestyksessä vastaehdokkaansa selvästi.

Räty sai 443 ääntä, Sari Rautio 278 ja Outi Ervasti 87. Väistyvä puoluevaltuuston puheenjohtaja ei ollut ehdolla.

Puolueen varapuheenjohtajien paikoista kilpaili viisi ehdokasta. Nykyisten varapuheenjohtajien Henna Virkkusen ja Sampsa Katajan lisäksi ehdolla ovat Tapani Mäkinen, Sofia Vikman ja Anne-Mari Virolainen.

Lähteet: YLE Uutiset / Heta Lievonen, Jyväskylä