Omaiset pitävät Fadayelin piilossa, poliisi odottaa määräajan umpeutumista

Viranomaismääräyksen mukaan egyptiläisen isoäidin Eveline Fadayelin on poistuttava Suomesta viimeistään tänään sunnuntaina. Poliisi odottaa määräajan umpeutumista ennen kuin se ryhtyy toimiin.

Kotimaa

Omaiset toistivat sunnuntaina, että käännytyspäätöksen saanut isoäiti pidetään piilossa viranomaisilta eikä Eveline Fadayelia aiota palauttaa Egyptiin.

Äiti ei ole lähdössä minnekään. Hän ei ole rikollinen, Fadayelin poika Maher Gerges sanoi.

Tutkinnanjohtaja Juha Hirvonen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että poliisi odottaa määräajan umpeutumista.

- Mikäli hän ei itse ilmoittaudu poliisille, yritämme huomenna saada häneen puhelinyhteyden. Toimimme tilanteen mukaan. Tämän laajempia suunnitelmia emme tässä vaiheessa ole vielä tehneet, tutkinnanjohtaja Juha Hirvonen kertoo.

Hirvosen mukaan poliisi ei ole toistaiseksi yrittänyt selvittää Fadayelin olinpaikkaa.

Sakkorangaistus mahdollinen

Eveline Fadayelille on määrätty ulkomaalaislain mukainen ilmoittautumisvelvollisuus, jota hän on rikkonut. Rikkomuksesta voidaan määrätä sakkorangaistus.

Eveline Fadayelin perhe ei ole kertonut julkisuudessa, keneltä tai miltä taholta he ovat saaneet apua isoäidin piilottamisessa.

Aiemmin ainakin Vantaankosken seurakunta on tarjonnut isoäidille symbolista turvapaikkaa, jollaisiin viranomaisilla ei kuitenkaan ole ollut tapana puuttua. Maasta käännytettävät isoäidit ovat saaneet tuekseen myös kansanliikkeen.

Lähteet: YLE Uutiset