Stadin friidu ja kundi julkistettiin Espalla

Stadin Slangi -yhdistys valitsi Stadin Friiduksi kirjailija Outi Pakkasen ja Stadin Kundiksi toimittaja Peter Nymanin. Tänä vuonna valittiin ensimmäistä kertaa myös Stadin Junnu, joka on viulisti Juho Valtonen.

kulttuuri
Stadin kundi ja friidu 2010
Stadin kundi ja friidu 2010YLE

Valinnat julkistettiin Espan lavalla puoliltapäivin nyt jo 15. kerran. Stadin friidu ja kundi on valittu vuodesta 1996 lähtien.

Valintoja yhdistys perustelee näin:

– Stadin Slangi ry valkkasi Stadin Friiduks Elävän Stadin skriivaajan Outi Pakkasen, joka dekkarikniigoissa bamlaa upeesti Stadist ja dallaa tseboilla Larun rantsuja.

– Stadin Kundiks valkattiin neljännen polven stadilainen Peter Nyman, joka syksystä alkaen bamlaa nyyssejä kaikkien suomalaisten olkkarissa lähes päivittäin ja on jokaisen mutsin toivevävy.

– Lisäks valkattiin ekaa kertaa myös Stadin Junnu, joka tänä vuonna on sieraimet auki oleva musaskidi Juho Valtonen. Tyyppi on monipuolinen, lahjakas jangsteri, jost venataa viel suomalaist export-kamaa maailman estraadeilla.

Friidu - Outi Pakkanen

Outi Pakkanen on lauttasaarelainen vapaa kirjailija ja ekonomi, joka on toiminut aikaisemmin yli 25 vuotta markkinointi- ja mainosalalla. Pakkanen on tunnettu etenkin Helsinkiin sijoittuvista jännitysromaaneista, joiden tapahtumat sijoittuvat sukujuhliin, luokkakokouksiin ja seminaareihin.

Kundi - Peter Nyman

Peter Nyman on suomenruotsalainen toimittaja, tuottaja ja televisioesiintyjä. Hän on juontanut ohjelmia Uutisvuoto ja Puoli seitsemän, joita esitetään YLE TV1 -kanavalla. Elokuussa 2010 Nyman siirtyy Yleisradiosta MTV3:n uutisankkuriksi. Nyman on opiskellut valtio-oppia ja journalismia Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolanissa. Hänen suomenruotsalaisuudesta kertova kirjansa Ankkalammikko ilmestyi vuonna 2007.

Junnu - Juho Valtonen

Juho Valtonen on 17-vuotias Puistolan kasvatti, joka opiskelee viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa. Valtonen on ollut Radion Sinfoniaorkesterin Nuoret solistit -konsertin solistina, voittanut pianotrionsa kanssa Erkki Melartin kamarimusiikkikilpailun triosarjan ja saanut Pro Musica -apurahan. Valtonen toimii konserttimestarina Käpylän Musiikkiopiston ja Lauttasaaren orkestereissa. Valtonen on myös valittu lahjakkaille viulisteille tarkoitettuun Viuluakatemiaan.

Vuoden helsinkiläiseksi urheilijaksi valittiin tänä vuonna yksimielisesti telinevoimistelija Tomi Tuuha.

Lähteet: YLE Helsinki