Kolumbia vapautti kolme FARC:in pitkäaikaista panttivankia

Kolumbian asevoimien joukot ovat vapauttaneet kolme sissijärjestö FARC:n sieppaamaa panttivankia. Vapautettujen kolmen ammattisotilaan joukossa on FARC:n pitkäaikaisin panttivanki, 12 vuotta sissien hallussa ollut armeijan kenraali.

Ulkomaat
Kolumbian presidentti Alvaro Uribe keskusteli poliisin Jungla-yksikön kanssa Quibdossa sunnuntaina.Felipe Ariza / EPA / HO

Armeija ei ole paljastanut yksityiskohtia onnistuneesta operaatiosta. Panttivankien vapauttaminen on uusi isku FARC-järjestölle, jonka presidentti Alvaro Uriben hallinto on ajanut entistä ahtaammalle.

Kolmen armeijan sotilaan vapautus on hallinnon näyttävin operaatio FARC:ia vastaan sen jälkeen, kun se onnistui vapauttamaan entisen presidenttiehdokkaan Ingrid Betancourtin ja kolme yhdysvaltalaista panttivankia kaksi vuotta sitten.

Nyt vapautetut panttivangit ovat kenraali Luis Mendieta, eversti Enrique Murillo sekä kersantti Arbey Delgado. Vapautusyrityksen yhteydessä lisäksi yksi panttivanki, everstiluutnantti William Donato onnistui pakenemaan viidakkoon, mutta hänen kohtalostaan ei ole tietoa.

Panttivankien vapauttamisoperaatio sattui vain viikkoa ennen Kolumbian presidentinvaaleja, joissa suosikkina on Uriben hallituksen puolustusministeri, Juan Manuel Santos. Uriben hallinto on yrittänyt nujertaa FARC-sissit ja kokaiinin salakuljetukseen keskittyneet rikollisryhmät Yhdysvaltain tuella.

Lähteet: AP, AFP, Reuters