1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailukeskukset

Ollerovaarasta ei vielä ratkaisua

Ounasjokivarren Ollerovaaran matkailukeskuksen rakentamista tarkastellaan osana Vennivaaran uuden asuntoalueen laajenemista. Venäläinen Zaur Napso haluaisi rakentaa Ollerovaaraan 3000 neliön majoitus- ja ravintolatilan sekä reitistöjä muun muassa poro-, koira- ja hiihtovaelluksille.

Zaur Napso on hakenut Rovaniemen kaupungilta Ollerovaaran kaavoittamista matkailuhankkeen tueksi. Hakemuksen mukaan Napso markkinoisi matkailukeskustaan erityisesti Venäjällä ja toisi Ollerovaaraan uutena asiakasryhmänä muun muassa Apatiitin kaivoksen työntekijöitä rentoutumislomille.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto päätti eilisessä kokouksessaan, että alueen kaavoitusta tarkastellaan tämän ja ensi vuoden aikana yhdessä Vennivaaran asemakaavan kanssa. Lausunnoissa muun muassa Rovaniemen Kehitys oli pitänyt hanketta kaupungin elinkeinoelämälle myönteisenä ja kannatettavana. Myös elinkeinojaoston mukaan hanke on kaupungin matkailustrategian ja maankäytön strategian mukaista toimintaa.

Valtuutetut erimielisiä

Napson hanketta vastusti valtuustossa erityisesti SDP:n Reijo Sulasalmi, jonka mukaan virkistysalueesta olisi tulossa vain Apatiitin työntekijöille tarkoitettu suljettu alue, jonne suomalaisilla ei ole asiaa. Sulasalmi epäili myös venäläisen yrityskulttuurin soveltuvuutta Suomeen.

Päinvastaista kantaa edusti muun muassa Esko-Juhani Tennilä (vas.), jonka mukaan hanketta ei pidä jarruttaa pelkästään ennakkoasenteiden takia. Tennilän mukaan tuhansien venäläisten lomailu Rovaniemellä toisi alueelle rahaa.

Valtuutettujen kommenteista kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa.

Ollerovaarassa toimi hetken verran rovaniemeläinen matkailuyritys, joka ehti rakentaa alueelle muun muassa ravinto- ja huoltorakennuksen.