1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Mika Nurmela vannoo Espanjan nimeen

Jalkapalloikoni Mika Nurmela uskoo espanjalaisten etenevän MM-kisoissa pitkälle. Pallotaituri ymmärtää vuvuzelojen päälle ja toivisi niiden äänten raikaavan AC Oulunkin kotiotteluissa. Mutta kenet Nurmela nimeää omaksi idolikseen kautta aikain?

urheilu
Mika Nurmela piipahti 16.6. Ouluradion haastattelussa.
Mika Nurmela piipahti 16.6. YLE Oulu Radion haastattelussa.YLE

Toisin kuin voisi kuvitella, Mikan ikoni ei tule samban maasta.

- Pelaaja, kenet oikeasti muistan jo junnuajoilta on Tanskan Michael Laudrup. Hän oli minulle SE pelaaja, muistelee Mika Nurmela.

Jalkapallon MM-kisojen avauspelejä Nurmela on seurannut suhteellisen tiivisti. Alkupelien varovaisuus on ymmärrettävää. Keskiviikkona estradille astelee Mikan ehdoton suosikkimaa Espanja.

- Kyllä suosikkini Espanja. Joukkue lähes sama kuin kaksi vuotta sitten ja uskon vakaasti, että he etenevät jopa finaaliin saakka, arvioi Nurmela.

AC Oulu onnistunut hyvin

Nurmela tietää, miksi AC Oulun kausi on edennyt hyvin:

- Meillä on ihan selkeä systeemi. Tässä on harjoiteltu puolitoista vuotta Ykkösessä ja sama resepti toimii myös Veikkausliigassa.

Nurmela sanoo, että seuran tärkein tavoite on pitää sarjapaikkansa. AC Oulun urheilutoimenjohtajana Mika lupaa tehdä kaikkensa oululaisen jalkapallokulttuurin puolesta. Nurmela sanoo, että junnutoiminta näyttää hyvältä ja kasvamassa on uusia ”mikanurmeloita”.

- No, tämän hetken junnuista löytyy paljon parempia pelaajia kuin minä itse olin tuossa iässä! Nyt pitää luoda järjestelmä sellaiseksi, että tie kansainvälisille kentille on avoinna niille, jotka sinne kuuluvat, selittää Nurmela.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi