Ammujen arki tutuksi lehmäleirillä

Lehmäleiristä on tullut varteenotettava kilpailija perinteisille heppaleireille. Ilomantsin Maukkulassa on parhaillaan käynnissä yli 10-vuotiaille tarkoitettu lehmäleiri, jolle oli suorastaan tungosta. Leirin järjestäjän Eeva Punnan mukaan kaikki halukkaat eivät tänä kesänä mahtuneet mukaan.

lehmät
Lehmä ja vasikka laitumella.
Arja Lento

Leirillä on 23 osallistujaa, jotka ovat pääasiassa 10-13-vuotiaita tyttöjä. Leiriläiset hoitavat eläimiä, lypsävät lehmiä ja käsittelevät maitoa. Ohjelmaan kuuluvat myös vierailut kyyttötilalle ja kyyttöaiheiseen valokuvanäyttelyyn sekä maitotilalla Öllölään ja Valion Joensuun juustolaan.

Tiistaina leiriläiset harrastavat vasikka-agilitya. Kolmipäiväisen leirin vakiopuuhia ovat aamu- ja iltatoimet navetalla ja lampolassa.

Leirikeskuksessa entisellä Maukkulan koululla on paljon erilaisia eläimiä, kuten itäsuomenlehmiä, hiehoja ja vasikoita sekä lampaita, vuohia, kanoja, ankkoja, kissoja, kaneja ja hevosia.

Ensimmäinen lehmäleiri järjestettiin viime kesänä. Eeva Punnan mukaan lehmäleiri on tarkoitus järjestää suuren suosion vuoksi jälleen ensi kesänä.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala