Teatteririemua Ristijärvellä

Teatterintekemisen riemu on ollut tänä kesänä Ristijärvellä erityisen tanakkaa. Kurssilaiset nousevat yleisön eteen tulevana lauantaina Ristijärven keskuskoululla.

Ristijärvi
Tunnetilat näkyvät kehossa.YLE / Anne Karppinen

Ristijärven Kultuuritapahtuman nyt 14. kerran järjestämälle Nuoren Teatterin leirille on osallistunut peräti 57 nuorta, kauimmat Helsingin Kallion ilmaisutaidon lukiosta.

Näytelmän rakennetta ja kirjoittamista, näyttelemistä ja fyysistä ilmaisua ovat opettaneet leirin aikana useat alan ammattilaiset. Näyttelijä ja ohjaaja Hanna Ojala on opastanut 13-19 -vuotiaita nuoria oman kehon ja ilmaisun perusteisiin. Tavoitteena on ollut olla mahdollisimman aito, oma itse.

- Kun uskaltaa olla juuri niin hauras kuin on, on se samalla suurta rohkeutta ja vahvuutta.

Sotkamolainen Lila Tolonen, 14, kuhmolainen Milja Juntunen, 16, ja kajaanilainen Iida Kovalainen, 15, ovat teatteriuransa alussa. Tytöt sanovat oppimansa auttavan myös arkielämässä. Iida kertoo, että kurssilaisten joukossa voi olla vapaasti oma itsensä, mikä tuntuu mukavalta. Milja puolestaan sanoo nauttineensa erityisesti musiikkityöpajasta, jossa kurssilaiset etsivät keinoja tuottaa luonnon ääniä erilaisilla välineillä.

Tapahtuman taiteellinen johtaja Heikki Törmi kiittää nuoria viisaiksi ja innostuneiksi.

Koulutustapahtuma huipentuu lauantaina, kun kurssilaiset esittävät leirin aikana tekemänsä esitykset yleisölle. Tuo tilaisuus on lauantaina 19.6. klo 13.00 Ristijärven keskuskoululla.

Lähteet: YLE Kainuu / Anne Karppinen