1. yle.fi
  2. Uutiset

Nettiaktivistit eivät vieläkään tyytyväisiä Facebookin yksityisyysasetuksiin

Yhdysvaltalaiset nettiaktivistit eivät vieläkään ole tyytyväisiä yhteisösivusto Facebookin yksityisyysasetuksiin. Nettiturvallisuusaktiivit vaativat Facebookin toimitusjohtajalle Mark Zuckerbergille lähettämässään avoimessa kirjeessä käyttäjille parempia mahdollisuuksia omien henkilökohtaisten tietojensa hallinnointiin.

Ulkomaat
Facebookin logo tietokoneen ruudulla
YLE

Facebook uudisti vastikään yksityisyysasetuksiaan laajan painostuksen jälkeen. Useiden kansalaisoikeus- ja kuluttajajärjestöjen allekirjoittamassa kirjeessä kiitellään muutoksia, mutta pidetään niitä riittämättöminä. Erityisen huolissaan järjestöt ovat käyttäjätietojen luovuttamisesta ulkopuolisille sivustoille.

- Facebook painostaa käyttäjiään jakamaan yhä enemmän tietoja julkisesti. Kaikki eivät kuitenkaan halua jakaa tietojaan tai ymmärrä jakamisen seurauksia, kirjeessä mukana olevan Electronic Frontier Foundationin lakimies Kevin Bankston sanoo.

Facebookin edustajan Andrew Noyesin mukaan tietojen luovuttaminen ulkopuolisille sivustoille on jo nyt mahdollista estää helposti sivuston turva-asetuksista. Hänen mukaansa asiasta noussut kohu on seurausta väärinymmärryksestä.

- Käyttäjäprofiileista on luovutettu yhteistyösivustoille automaattisesti vain sellaisia tietoja, jotka ovat jo muutenkin avoimesti kaikkien nähtävissä, Noyes sanoo.

Järjestöt kaipaavat myös mahdollisuutta jakaa tietoja sivustolla koodatussa muodossa niin että ulkopuoliset eivät voi nuuskia niitä. Noyesin mukaan yhtiö testaa parhaillaan tällaista toimintoa ja uskoo sen tulevan käyttöön lähikuukausina.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi