1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Tangokarsinta keräsi kauppakeskuksen täyteen

Tangomarkkinoiden semifinaalin karsinta kiinnosti satoja katsojia torstaina Turun keskustan kauppakorttelissa. Varsinaisen kilpailun lisäksi viikonlopun aikana on runsaasti oheistapahtumia eri puolilla kaupunkia.

viihde
Finaaliin selvinneitä piiritti sakea kuvaajalauma.
Finaaliin selvinneitä piiritti sakea kuvaajalauma.YLE / Joona Haarla

Kauppakeskus Hansassa ensimmäistä kertaa järjestetty Tangomarkkinoiden semifinaalin karsinta sai sankan joukon ihmisiä liikkeelle. Aamupäivällä alkanut tapahtuma kestää koko päivän. Noin 60 laulajan joukosta valitaan 16 parasta.

Lauantaisen semifinaalin näyttämönä on Caribia.

Samana päivänä järjestetään Kauppatorilla musiikkitapahtuma, jossa esiintyy muun muassa aiempien vuosien tangokuninkaallisia.

Turkulaislaulaja jännitti esiintymistään

Toista kertaa Tangomarkkinoille osallistunut turkulainen Rosa Salmi-Narmala odotti esitystään jännityksellä. Neljästä kappaleesta arvottiin yksi laulettavaksi.

- Nyt tuntuu vähän helpommalta tai rennommalta esiintyä. Nyt on laulutunneilla käyty ahkerammin ja kotona laulettu niin paljoin kuin pystyy. Tämä vuosi on kasvattanut ihan hirveästi, Salmi-Narmala vertasi viime vuoteen.

Kotiäitinä tällä hetkellä oleva 2-vuotiaan pojan äiti toivoo, että kilpailu toisi mukanaan lisää keikkoja. Joitain keikkoja onkin jo suunnitelmissa. Pärjätäkseen täytyy kuitenkin tehdä kovasti töitä.

- Aina tuntuu, että taso vain kovenee ja kovenee, mutta aina on mahdollisuuksia, Salmi-Narmala hymyili.

Nettiäänestys ei saanut kannatusta

Tangomarkkinoiden tämänvuotinen nettikarsinta ei kerännyt kiitosta yleisöltä eikä esiintyjiltä.

Lähes 15 vuotta Tangomarkkinoita seurannut sastamalainen Lassi Nykänen tuomitsi tämänvuotisen nettiäänsetyksen.

- Mielestäni se ei kuulu tähän kilpailuun. Moni hyvä laulaja on jäänyt pois nettiäänestyksen vuoksi ja sellaisia laulajia on mukana, jotka eivät tänne kuuluisi, Nykänen kommentoi.

Myös Rosa Salmi-Narmala piti tuomareiden ääniä merkityksellisempinä.

- Melkein minun mielestäni tuomarit voisivat valita raa’alla kädellä 50-100 jatkoon menijää ja yleisö voisi äänestää niistä, hän pohti.

Hansakortteli järjestämispaikkana sai yleisöltä kritiikkiä.

- Raisiossa oli mukavampi mukavampi kuunnella ja esiintyjätkin voivat keskittyä paremmin. Tässä on tämä kauppakeskuksen hälinä, Nykänen harmitteli.

Jatkoonpääsijät selvillä torstai-iltana

Torstain tangomaratonia isännöi vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen, ja kilpailijoita säestää Fantasia-orkesteri.

Laulajat esiintyvät iltapäivän ja illan aikana kahdella karsintakierroksella. Ensimmäisen karsintakierroksen tulokset julkaistaan kello 17.30. Jatkoon pääsee 24 laulajaa.

Lopulliset jatkoonpääsijät eli kahdeksan naista ja kahdeksan miestä julkistetaan kello 20.15. Samalla arvotaan lauantain kilpailutangot.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi