Maailman suurin purjealus Sedov Oulussa

Purjealusta pääsee katsomaan vain bussikuljetuksilla. 117,5 metriä pitkä alus lipuu Oritkarin satamaan perjantaina noin kello 12. Perinteinen Toppilan satama on alukselle liian pieni.

vesikulkuneuvot
Maailman suurimman perinteisen purjelaivan Sedovin kannelle odotetaan yleisöryntäystä.Oulun kaupunki / Valeri Vasilevski

Yleisö voi kiikaroida aluksen saapumista perjantaina puoliltapäivin mm. Nallikarista, Hietasaaren rannalta, Oulunsalon Riutunkarista tai Varjakasta.

Sedov -purjealuksella voi vierailla lauantaina 19. kesäkuuta ja sunnuntaina 20. kesäkuuta kello 9-17. Pääsylippu alukselle maksaa viisi euroa, ja se sisältää bussikuljetuksen satamaan ja pääsyn aluksen yleisiin tiloihin. Äimärautiolle järjestetään pysäköintitilaa 1300 henkilöautolle.

Oulun satama on suljettu alue, ja vierailijoiden yleisen turvallisuuden vuoksi purjealukselle pääsee tutustumaan vain käyttämällä tilausajobusseja, korostetaan Oulun kaupungin markkinoinnista.

Kutsuvierailu Murmaskista

Oulun kaupunginhallitus kutsui purjealus Sedovin Ouluun viime syksynä Murmanskin vierailunsa aikana. Sedovin kotisatama sijaitsee Murmanskissa ja sen omistaa Murmanskin yliopisto. Alus on nimettyä löytöretkeilijä Georgij Sedovin mukaan, joka kuoli tutkimusmatkallaan vuonna 1914.

Purjealukselle myydään pääsylippuja OULU10-palvelupisteessä osoitteessa Torikatu 10 ja viikonloppuna 19.- 20. kesäkuuta Äimäraution raviradan lipunmyyntipisteessä.

Tilaa jopa 320 hengen miehistölle

Maailman tällä hetkellä suurin perinteinen purjealus Sedov valmistui v. 1920. Nelimastoiseen alukseen mahtuu jopa 320 hengen miehistö.

Aluksella on kokoa hulppeat 117,5 metriä ja sen yksi erikoisuuksista on 140 hengen elokuva- ja kongressisali.

Lähteet: YLE Oulu