Rakuunaseitsikko vaalii vanhaa torviseitsikkoperinnettä

Lappeenrannan rakuunasoittokunnan soittajat kaivoivat vanhat seitsikkonuotit arkistoista ja perustivat perinteisen torviseitsikon. Nyt vanhat sävelet soivat uusilla torvilla.

kornetti
Rakuunaseitsikko: Daniel Stenvall, Riku Penttilä, Joel Vuohelainen, Petteri Saarnia, Tapani Urpanen, Santtu Penttilä, Aki Tuominen

Rakuunasoittokunnan tuubisti luutnantti Petteri Saarnia ihailee Rakuunamäellä vanhoja Ratsuväkiprikaatin käsinkirjoitettuja nuottivihkoja. Nuotit ovat peräisin 1920- ja 1930-luvuilta.

- Soitettavia nuotteja on säilynyt varsin paljon, joten ohjelmistoa Rakuunasoittokunnalle riittää, kertoo Saarnia.

Torviseitsikot olivat 1800 - 1900 -lukujen taiteessa hyvin tavallisia Suomessa. Etelä-Karjalassakin toimi useita kymmeniä torviseitsikoita mm. työväenyhdistyksillä, nuorisoseuroilla, vapaapalokunnilla ja suojeluskunnilla.

Torviseitsikossa on nimensä mukaisesti 7 puhaltajaa. Soittimina ovat es-kornetti, 2 b-kornettia, alttotorvi, tenoritorvi, baritonitorvi ja tuuba.

- Torviseitsikossa on omanlaisensa saundi. Se on alkuperäinen. Ja varsinkin kun meillä on käytettävissä alkuperäiset soittimet, ihailee Saarnia.

- Saundi on yhtenäinen ja pehmeä, kertoo es-kornettia soittava kersantti Daniel Stenvall.

Rakuunaseitsikko esiintyi ensimmäisen kerran kesällä 2009 ja viime talvena oli pari konserttia. Toiveissa olisi soittaa kesällä vaikkapa Lappeenrannan satamassa.