Rokkikansa vaatii ruualta yhä enemmän

Musiikin lisäksi rokkijuhlilla ruoka on yhä tärkeämpää. Pyttipannu ja grillimakkara eivät enää riitä, vaan tarjolla pitää olla jopa gourmeevaatimukset täyttäviä herkkuja. Provinssirockissa ruuasta vastaa 250 hengen ammattilaisryhmä.

Provinssi
Ammattilaiset rockiruuan kimpussa.
Ammattilaiset rockiruuan kimpussa.YLE / Mari Latva-Karjanmaa
Sipulinpaistoa Provinssirockissa

Rokkijuhlilla kihisevät kymmenet ruokapadat. Vuosi vuodelta tarjolla on yhä monipuolisempaa ja herkullisempaa särvintä.

- Onhan ruokatarjonta muuttunut todella paljon. Kun aloitimme Provinssirockissa ensimmäisen kerran 17 vuotta sitten, silloin myimme grillimakkaraa ja hernekeittoa. Nyt ruuasta on tarjolla kymmeniä eri variaatiota ja paljon etnisiä ruokia, kertoo Rokkihotelli Oy:n toimitusjohtaja Jari Sirén.

- Jos tänne tulisi ensimmäistä kertaa, olisi raaka-aineiden tilaaminen hankalaa. Meillä on tarkat taulukot edellisvuoden ostoista ja menekistä. Sen mukaan arvioidaan tämän vuoden tarpeet. Tämä työ vaatii kyllä kokemusta, lisää Sirén.

Ammattikokit patojen äärellä

Provinssirockissa ruuasta vastaa 20 yrittäjää, joilla kaikilla on oma ravintola jossain päin Suomea. Myyntipisteiden takana ruokaa valmistetaan erillisissä keittiörekoissa ammattikokkien johdolla.

- Tärkeintä on yleisön tyytyväisyys ja se, ettei liikkeelle lähde mitään epidemiaa. Ruuan pitää olla puhdasta ja hyvää. Myyntipisteitä järjestetään vain sen verran, että ruoka liikkuu nopeasti. Jos yrittäjiä on liikaa, jässähtää ruoka vaikkapa vokkipannulle. Nopea vaihtuvuus takaa tuoreen ruuan, vakuuttaa Provinssirockin myyntipaikkavastaava Esko Takamäki.

Porsliinilautaset ja valkoiset liinat

Kebab- ja kasvisruuat ovat rokkiväen suosiossa. Ja sitten yllätys: Provinssirockissa tarjoillaan ruokaa myös hienosti valkoisten liinojen äärellä. Ravintolaa varten on varattu Törnävän saaren pyöreä paviljonki.

- Vip-tilat laajenevat koko ajan kaikilla rokkijuhlilla. Ihmiset haluavat parempaa palvelua. Tämä Provinssirockin Vip-ravintola on kaikille auki, mutta kokemuksesta tiedämme, että suurin osa asiakkaista on sponsoreiden vieraita, sanoo Savon Mafian toimitusjohtaja Jarno Jaksola.

Lähteet: YLE Pohjanmaa / Anri Koski