Etelä-Korea epäili ilmapalloja pohjoisen juoneksi

Koreoiden välien kiristyminen näkyi perjantaina erikoisena turvallisuushälytyksenä Etelä-Koreassa. Syynä oli 40-50 laskuvarjoja muistuttavaa lentävää esinettä, joiden nähtiin laskeutuvan vuorelle Ansanin kaupungissa Seoulin lähellä.

Sotilaat ja poliisi määrättiin varhain aamulla suorittamaan erikoistehtävää havainnon selvittämiseksi.

Lentävät esineet osoittautuivat kuitenkin läheisestä lastentarhasta karanneiksi ilmapalloiksi, kertoo Etelä-Korean puolustusministeriö.

Etelä-Korea on viime aikoina reagoinut herkästi muihinkin epäilyttäviin havaintoihin. Kesäkuun alussa hälytyksen aiheutti Pohjois-Korean merirajan lähellä sijaitsevalla Yeonpyeongin saarella havaittu räjähdys ja sukelluspuvun löytyminen. Armeija ja poliisi totesivat kuitenkin, että sukelluspuku oli jäänyt paikalle kalastajalta eikä räjähdyksessäkään ollut mitään arveluttavaa.

Koreoiden välejä on kiristänyt eteläkorealaisen sotalaivan maaliskuinen uppoaminen lähellä kiisteltyä merirajaa. Kansainvälisen tutkintaryhmän mukaan Pohjois-Korea upotti aluksen torpedolla.

Pohjois-Korea kiistää olleensa iskun takana. Se on uhannut ryhtyä kostotoimiin, jos YK:n turvallisuusneuvosto puuttuu asiaan.