Ruotsin hovireportterit elävät tähtihetkiään

Ruotsin lauantaiset prinsessahäät ovat olleet esillä maan tiedotusvälineissä jo viikkoja. Tahti on loppua kohden tiivistynyt, ja hovireporttereiden työpäivät ovat kiireisiä. Kuningasperheen elämää seuraavat hovireportterit elävät näinä päivinä tähtihetkiään.

Ulkomaat
Catarina Hurtig
Hovireportteri Catarina HurtigYLE

Ruotsalaiset televisiokanavat ovat tällä viikolla näyttäneet tuntitolkulla ohjelmia sekä omista kuninkaallisista että muista. Samoin iltapäivälehtien sivut ovat täyttyneet tulevia häitä koskevista järjestelyistä ja pohdinnoista.

Hovireportteri Catarina Hurtigin mielestä tämä on tiedotusvälineille suorastaan tyypillistä: ilo otetaan irti jo ennakkoon, kun on kysymys suurista tapahtumista. Kruununprinsessa Victorian ja Daniel Westlingin tapauksessa lehdet joutuivat pitkään tyytymään omiin spekulaatioihinsa. Parin suhteessa ei viime vuosien aikana, ennen kihlausta, ole juurikaan tapahtunut mitään raportoitavaa.

Catarina Hurtig on itse seurannut kruununprinsessa Victorian elämää viimeisten kymmenen vuoden ajan hovireportterin ja kirjailijan ominaisuudessa. Hänen toteaa elämänsä juuri nyt olevan erittäin työntäyteistä mutta samalla hauskaa.

- Olen odottanut lauantaina edessä olevaa h-hetkeä suurkirkossa siitä asti, kun aloin seurata kruununprinsessan elämää, Hurtig sanoo.

Tukholman kadut ovat kuluvan viikon aikana alkaneet täyttyä hääturisteista. Ensimmäiset kuninkaalliset häävieraat ovat jo saapuneet Tukholmaan, ja tulevien päivien aikana sekä Ruotsin hovi että hallitus järjestävät vierailleen suuria ja näyttäviä päivällisiä. Häitä juhlitaan monin tavoin ja miljoonat ihmiset seuraavat lauantaina televisioitavaa suoraa häälähetystä.

Hovireportteri Catarina Hurtig toivoo, että päähenkilöt kruununprinsessa Victoria ja Daniel Westling kykenevät hääseremonian aikana unohtamaan ympäröivän maailman hetkeksi.

Lähteet: YLE Uutiset / Maija Unkuri, Tukholma