1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotka

Kotka Rockfestival käynnistyi rauhallisesti Katariinanniemessä

Kaksipäiväinen Kotka Rock on alkanut ensimmäistä kertaa Katariinan Meripuistossa. Festivaalilla esiintyvät mm. Disco Ensemble, Maija Vilkkumaa, Chisu ja Popeda. Tapahtumaa urakoitiin perjantaina viimeiseen asti ennen festarikansan saapumista.

Kotka
Autot toimivat lipunmyyntikoppeina.
Lipunmyyntikylttejä aseteltiin vielä hetki ennen porttien avaamista.Yle / Antti Kolppo

Festarikiertueen laajentaminen Kotkaan muhi tuottajan mielessä jo pari vuotta sitten, mutta silloin se ei mahtunut järjestäjien aikatauluun. Kotkan festari varmistui vasta tämän vuoden alussa.

- Nyt kun sitten oli tämmöinen uusi puisto, joka on kuin meille tehty, niin sitten me päätettiin tämä toteuttaa. Itseasiassa signaalia on tullut Kotkan suunnastakin, että täällä olisi hyvä järjestää alkukesään tämmönen tapahtuma, kertoo tapahtuman tuottaja Arde Jokinen.

Rock-sirkus kiertää tänä kesänä viidellä paikkakunnalla. Kotka valikoitui sopivan kokonsa puolesta.

- Se on tietyn kokoinen kaupunki, missä ei ole kuitenkaan tarjontaa hirveästi. Tämä on tämmöinen maakuntien oma kiertue.

Tuuli haittaa telttoja

Festarin järjestäminen aiheuttaa päänvaivaa, varsinkin kun kyseessä on tuulinen merenranta. Alueella seisovia telttoja jouduttiin vielä kiristämään uudelleen päivän aikana, jotta ne eivät lähde tuulen mukaan. Turvajärjestelyissä on huomioitu myös ranta-alueen vaarat.

- Ihmisten ei tule veneillä tänne rantaan. Toinen asia on, että uimaan ei pääse. Se pitää muistaa, että uimahousuja ei kannata ottaa mukaan tänne festivaalille, muistuttaa pelastuspäällikkö Ilpo Tolonen.

Melua ei voi välttää

Äänentoistolaitteet on suunnattu merelle päin, joten lähellä asuvat ihmiset välttynevät pahimmalta melulta. Kaupunki on määrännyt tietyt melurajat, joita festarimusiikki ei saa ylittää.

- Se on selvää, että melua ja häiriötä aiheutuu ympäristölle ja Kotkansaaren asukkaille. Kohtuutonta haittaa ei saa kaupungin asukkaille tästä aiheutua ja sen takia viranomaiset asettelevat tiettyjä rajoja niin melulle kuin muullekin liikkumiselle, sanoo apulaispoliisipäällikkö Keijo Kolsi.

Porttien avautumisen aikaan yleisöä kertyi alueelle pikkuhiljaa. Petri Nygårdia ja Disco Ensembleä katsomaan tullut Laura Vanhala oli tyytyväinen, että Kotkaan saatiin uusi rock-tapahtuma.

- Tosi kiva, että tällaista järjestetään, kun erityisesti nuorille ei ole Kotkassa mitään tällaista musiikkipainotteista tapahtumaa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Mirjam Tahkokorpi

Lue seuraavaksi