1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ruotsin kuninkaalliset häät sytyttävät nettikeskustelijatkin

Jo useita päiviä kestänyt odotus on ohi, kun Ruotsin kruununprinsessa Victoria vihitään tänään Daniel Westlingin kanssa. Kuninkaalliset häät on harvinainen suurtapahtuma, joka herättää nettikeskustelijoissa niin ihastusta, kuin närääkin.

Nimimerkki Kevennys lamaan mielestä hääparilla on yhteistä näköä.

"Victoria säteilee onnellisemmin kuin koskaan. Koska hiusväri on jo samasta putkilosta, ei tarvinnut täydentää Danielin kuvaa maskaralla tai Victorian TV-ruutusilmälaseilla todetakseni olevan toistensa näköisiä."

Nimimerkki SP näkee sulhasessa tuttuja piirteitä.

" Victorian mies on kuin Carl Gustav nuorena tuolla joskus 60-luvun kuvissa."

Hääkuluille keksittäisiin muutakin käyttöä

NImimerkki keski-suomalainen ironisoi häihin käytetyn rahan järkevyyttä.

"Onneksi Afrikan lapset eivät tarvitse sellaisia rahamääriä, millä tällaisia häitä järjestellään. Priorisointi hyvinvointivaltio Ruotsin kohdalla on esimerkillistä!"

Myös nimimerkki Ihmiskunta on mennyttä kritisoi hääinnostusta.

"Yli puoli miljardia ihmistä katsoo tuollaista hömppää ? Onneksi toi hehkutus sentään loppuu vihdoin, toivottavasti seremoniassa tulee kämmäiltyä Obaman virkaanastujaisten tyyllin että saa jotain iloa tästäkin."

Häistä iloa kurjimuksen keskelle

Häiden tuomasta ilosta muistuttaa nimimerkki Rinsessa

"Onneksi elämässä on vielä paljonkin iloisia ja kevyitä asioita, ettei tarvitse ihan koko aikaa kulkea pipo tiukalla niinkuin "Ihmiskunta on mennyttä"-nimimerkin..."

Myös nimimerkki Juha näkee häissä paljon hyvää ja toivoisi Victorian kaltaista keulakuvaa myös Suomeen.

"Kiva, että on vielä tällaisia perinteisiä karnevaaleja maailmassa. Victoriasta tulee hieno kuningatar. Kumpa meilläkin olisi monarkia, katselisinja kuuntelisin mieluummin lapsesta asti koulutettua tyylikästä Victorian tapaista kansakunnan keulakuvaa pidemmän aikaa kuin vaaleilla valittua lyhytaikaista ja yhä vallattomammaksi käyvää tavista."