1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Varhaisperuna-kasvispannu

Tämä kesäinen ruoka sopii mainiosti vaikka juhannuksen juhlapöytään. Juhannuksestahan alkaa kotimaisten vihannesten sesonki, monien mielestä vuoden paras aika. Ruuan voi valmistaa ulkona vaikka muurinpohjapannulla.

Kuva: Yle

(kuusi annosta)

1 kg keitettyjä varhaisperunoita

3 kesäsipulia

noin 250 gramman pieni kukka- tai parsakaali (tai vihreää parsaa)

2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä ja 2 rkl voita TAI

3 – 4 rkl pullomargariinia

noin 1 dl kana- tai kasvislientä (esim. fondista)

suolaa, mustapippuria

1,5 dl raastettua parmesaanijuustoa

2 – 3 rkl tuoretta, hienonnettu yrttiä, esim. minttua tai rakuunaa

• Leikkaa perunat ja sipulit melko tukeviksi viipaleiksi.

• Paloittele vihreä tankoparsa noin kolmen sentin paloiksi ja halkaise nämä pitkittäin. Jos käytät parsa- tai kukkakaalia, lohko nämä melko pieniksi nupuiksi ja paloittele kanta- ja varsiosat.

• Kuumenna öljy-voiseos tai pullomargariinia isolla paistinpannulla, vokkipannulla tai ulkona muurinpohjapannulla. Paista ensin perunaviipaleet niin, että sekoittelet mahdollisimman vähän, jotta perunaviipaleet saavat rapeaa pintaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä perunat sivuun.

• Paista kevyesti sipuliviipaleet ja parsapalat tai kaalinnuput. Yhdistä nämä perunoihin ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.

• Lisää kana- tai kasvislientä ja anna ainesten kiehahtaa minuutin ajan.

• Ripottele lopuksi ruokaan parmesaaniraastetta ja säästä osa raasteesta varovaisen sekoittamisen jälkeen ruoan pinnalle.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry