Varhaisperuna-kasvispannu

Tämä kesäinen ruoka sopii mainiosti vaikka juhannuksen juhlapöytään. Juhannuksestahan alkaa kotimaisten vihannesten sesonki, monien mielestä vuoden paras aika. Ruuan voi valmistaa ulkona vaikka muurinpohjapannulla.

Ylen aamu
Kukkakaali, parsakaali, punajuuria, nauriita, porkkanoita, perunoita ja mansikoita esillä koreissa.
Yle

(kuusi annosta)

1 kg keitettyjä varhaisperunoita

3 kesäsipulia

noin 250 gramman pieni kukka- tai parsakaali (tai vihreää parsaa)

2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä ja 2 rkl voita TAI

3 – 4 rkl pullomargariinia

noin 1 dl kana- tai kasvislientä (esim. fondista)

suolaa, mustapippuria

1,5 dl raastettua parmesaanijuustoa

2 – 3 rkl tuoretta, hienonnettu yrttiä, esim. minttua tai rakuunaa

• Leikkaa perunat ja sipulit melko tukeviksi viipaleiksi.

• Paloittele vihreä tankoparsa noin kolmen sentin paloiksi ja halkaise nämä pitkittäin. Jos käytät parsa- tai kukkakaalia, lohko nämä melko pieniksi nupuiksi ja paloittele kanta- ja varsiosat.

• Kuumenna öljy-voiseos tai pullomargariinia isolla paistinpannulla, vokkipannulla tai ulkona muurinpohjapannulla. Paista ensin perunaviipaleet niin, että sekoittelet mahdollisimman vähän, jotta perunaviipaleet saavat rapeaa pintaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä perunat sivuun.

• Paista kevyesti sipuliviipaleet ja parsapalat tai kaalinnuput. Yhdistä nämä perunoihin ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.

• Lisää kana- tai kasvislientä ja anna ainesten kiehahtaa minuutin ajan.

• Ripottele lopuksi ruokaan parmesaaniraastetta ja säästä osa raasteesta varovaisen sekoittamisen jälkeen ruoan pinnalle.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry