Paikallisradiot eivät ryntää nettiin

Satakuntalaiset paikallisradiot eivät vielä ryntää nettiin, vaikka kaupalliset radiot ja Gramex pääsivät sopuun tekijänoikeuskorvauksista.

Gramex ry
Sormet äänipöydän liu'uilla.
Jyrki Valkama/YLE

Tekijänoikeusjärjestö Gramex ja Suomen kaupallisten radioiden edunvalvontaliitto RadioMedia ovat vääntäneet vuoden kättä musiikin internet-jakelun tekijänoikeuskorvauksista. Asiasta on nyt päästy sopuun.

- Nyt me tiedämme todelliset kustannukset jo etukäteen. Aikaisemmassa sopimusehdotuksessa kustannukset vaihtelivat kuuntelijamäärien- ja kuuntelumaiden mukaan. Nyt on sovittu kiinteistä kustannuksista ja tämä helpottaa kunkin radion päätöstä nettiin menosta, Radio Porin toimitusjohtaja Sampsa Jolma toteaa.

Raumalainen Radio Ramona ja porilainen Radio Pori pohtivat internet-lähetysten aloittamista.

- Tämän vuoden loppuun mennessä asiasta tehdään päätöstä. Netti kiinnostaa lähinnä imagollisista syistä, emme usko netin tuovan hirveästi lisää kuuntelijoita, Radio Porin toimitusjohtaja Sampsa Jolma toteaa.

Raumalaisessa Radio Ramonassa mahdolliset nettilähetykset valmistellaan osana verkkomedian ja mobiilisovellusten kokonaisuutta, ja radiolähetyksen nettijakelusta päätetään kunhan kustannukset ovat selvillä.

Lähteet: YLE Satakunta