1. yle.fi
  2. Uutiset

Times Squaren pommimies myönsi kaikki syytteet

New Yorkin Times Squaren viimekuisesta pommi-iskuyrityksestä epäilty mies on myöntänyt oikeudessa kaikki syytteet häntä vastaan. Mies varoitti samalla, että uusia hyökkäyksiä Yhdysvaltoja vastaan on tulossa.

Ulkomaat
Poliisin julkisuuteen antamassa turvakamerakuvassa räjähteitä sisältänyt Nissan Pathfinder näkyy (vasemmalla keskellä) Times Squarella.New Yorkin poliisi

Amerikanpakistanilainen Faisal Shahzad sai oikeudessa syytteet muun muassa yrityksestä käyttää massatuhoasetta sekä tappaa ja vahingoittaa ihmisiä. Shahzad myönsi syyllisyytensä jokaiseen, ja kertoi motiivikseen amerikkalaismiehityksen muslimimaissa kuten Afganistanissa.

Hän uhosi oikeudessa, että hyökkäykset Yhdysvaltoja vastaan jatkuvat niin kauan kunnes ilmahyökkäykset ja sotilaallinen läsnäolo Somaliassa, Irakissa ja Afganistanissa loppuu.

Edessä todennäköisesti elinkautinen

Kaikkiaan miestä vastaan on nostettu oikeudessa kymmenen syytettä. Niistä häntä saattaa odottaa elinkautinen vankeus.

Epäilty jätti toukokuun alussa autopommin keskelle ruuhkaista Manhattania, mutta räjähde ei lauennut. Savuava Nissan herätti viranomaisten huomion. 30-vuotias, Yhdysvaltojen kansalaisuuden saanut mies jäi kiinni kaksi päivää välikohtauksen jälkeen.

Syytetty myönsi tekonsa tuolloin tuoreeltaan poliisille. Hän kertoi saaneensa talibanien pommintekokoulutusta Pakistanissa. Itse iskua hän on kertonut yrittäneensä täysin yksin.

Lähteet: AP, AFP, Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi