Runoilijoita valittiin Sysmän kirjailijataloon

Sysmän kirjailijatalon ensimmäiset asukkaat on valittu. Elokuun alussa Villa Sarkiaksi nimetty entinen päiväkoti täyttyy erityisesti runoudella. Nimekkäin uuden kirjailijaresidenssin asukkaista on Harry Salmenniemi, joka aikoo tehdä talossa runolevyä.

Sysmä
Villa Sarkia on toiminut myös päiväkotina.
YLE Lahti

Sysmän uuteen nuorten kirjailijoiden residenssiin on valittu asukkaat ensi syksyksi. Residenssiin muuttavat muun muassa runoilija Henriikka Tavi ja Harry Salmenniemi. Tavi on voittanut Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ja Salmenniemi herättänyt huomiota teoksellaan Texas, sakset.

Salmenniemi vetää työryhmää, joka perustaa Villa Sarkiaan äänitysstudion. Sinne kutsutaan nuoria runoilijoita tekemään runolevyä yhteisöllisesti.

Myös kolme nuorta elokuvakäsikirjoittajaa valittiin asukkaiksi Villa Sarkiaan.

- On ilahduttavaa, että nuoret käsikirjoittajat löysivät Villa Sarkian. Myönsimme residenssipaikan Heli Tammiselle, Aino Lappalaiselle ja Ville Kerimaalle, kertoo Nuoren Voiman Liiton vs. toiminnanjohtaja Miia Toivio.

Ensimmäiset asukkaat muuttavat Nuoren Voiman Liiton ja Sysmän kunnan perustamaan residenssiin elokuun alussa. Villa Sarkia on ainut ensisijaisesti nuorille kirjailijoille ja kääntäjille suunnattu residenssi Suomessa.