Suuria tunteita Samppalinnassa

Rakkaus, viha ja ennakkoluulot pääsevät valloilleen Samppalinnan kesäteatterin 50-vuotisjuhlavuoden esityksessä. Yksi maailman tunnetuimmista musikaaleista West Side Story siirtyy New Yorkin betoniviidakosta punaisen myllyn ja lehtipuiden juureen.

West Side Story (elokuva)
YLE / Kimmo Gustafsson

Tony ja Maria tapaavat ja rakastuvat. Rakkautta varjostaa viha ja ennakkoluulot, sillä nuoret kuuluvat toisiaan vihaaviin jengeihin, jotka taistelevat samasta kadun pätkästä.

West Side Story on periaatteessa Romeo ja Julian rakkaustarina päivitettynä 1950 -luvun New Yorkin kaduille. Samppalinnan kesäteatterin vihreä ympäristö on melko kaukana tästä urbaanista ympäristöstä, mutta tarinan taustalla olevat teemat toimivat kesäteatterissakin. Pääparia näyttelevän Jukka Nylundin ja Emilia Nymanin mukaan kysymys on ihmisistä ja miten erilaisuus pelottaa.

- Sen vuoksi, ettei jotain tunneta niin se on huono ja paha asia, jota vastaan pitää taistella. Nämä ovat ajankohtaisia aiheita nytkin, Nyman toteaa.

Näytelmän ohjaaja Tommi Auvinen toteaa, että he ovat lisäksi halunneet tuoda esiin tarinan herkempiä sävyjä. West Side Story ei ole Auvisen mukaan kova musikaali.

- Täällä ei patsastele Jakke jäyhät puukot kourassa, vaan nämä ovat nuoria, herkkiä ihmisiä ensimmäisten rakkauksiensa kanssa. Vaikka ympäristö on karu, tässä on valtavasti kaunista ja herkkää.

Rakkaus alkoi Samppalinnasta

Samppalinnan kesäteatteri juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Tuona aikana sen penkkejä on kuluttanut 1,6 miljoonaa katselijaa. Juhlavuosi ja rakkaus sopii hyvin kesän teemaksi myös mukana olevalle näyttelijäavioparille.

Kapakan pitäjä Doriista näyttelevä Heidi Herala ja etsivä Schrackina mukana oleva Seppo Maijala tapasivat toisensa kolmekymmentä vuotta sitten Samppalinnassa. Loppu on, kuten sanotaan historiaa.

- Kun näitä paikkoja katselee ja muistelee miten silloin Nummisuutareissa mentiin pitkin näitä mäkiä, niin syntyy sellaisia lämpimiä tunteitä. Pitkä matka on yhdessä kuljettu, Maijala pohtii.

Tämän kesän esityksessä mukana on nuoria näyttelijöitä, joten romanssi voisi hyvin syttyä lavasteissa nytkin. Maijala ja Herala eivät tosin vielä ole nähneet uusia parivaljakoita.

- Ei sitä koskaan tiedä. Kesä on vielä edessä, Maijala aprikoi.

- Kyllä tarkkana täytyy meidänkin todella olla, Herala heittää nauraen väliin.

Lähteet: YLE Turku