1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pariterapian suosion kasvu puhutti lukijoita

Uutinen pariterapian suosion kasvusta kirvoitti keskiviikkona vilkkaan keskustelun YLE Uutisten nettisivuilla. Terapeutin vastaanotolle hakeutuu etenkin nuoria pareja aiempaa enemmän.

Ilmiö näkyy niin seurakunnissa, perheneuvoloissa, Väestöliitossa kuin yksityisillä vastaanotoilla.

Nimimerkki Tbar ilmoittaa tietävänsä, mikä on suosion syy.

"[...] Sukupolvi, joka nyt hakee apua, on jäänyt ilman minkäänlaista opastusta tai esimerkkiä. Avioliitot ovat yhtä tyhjää lupausta, parisuhteet ovat mitä ovat. Esimerkkinä on toiminut Kauniiden ja rohkeiden sekä Salattujen elämien kaltaiset tv-ohjelmat", hän maanittelee.

”Eikös ihmiset enää osaa mitään itse hoitaa? […] Kaikille pitää olla nykyään terapeutit koirista lähtien [...]”, tuhahtelee sen sijaan nimimerkki Osaa sitä itsekkin asiansa hoitaa.

Nimimerkki Piis änd Lav, mään puolestaan näkee, että ”joskus asioita on parempi jakaa asiantuntijan kanssa kuin vaikka ystävien kanssa, jotka ovat omalla tavallaan hyviä mutta omalla tavallaan myös puolueellisia".

”Jos parisuhteeseen tarvitaan ulkopuolista apua, voisi miettiä, kannattaisiko parisuhde lopettaa. […] Jotkut on onnellisia saman kanssa ikuisesti, toiset ei. Ei siinä kannata turhaan käkistä tai tulee vaan onnettomaksi", ihmettelee nimimerkki Tassu.

Hänen kanssaan samoilla linjoilla on nimimerkki Maailmaa kiertänyt.

”Erotkaa enemmän ja valittakaa vähemmän. Elämässä on paljon muutakin kuin väkisin kiinni roikkumista. Nähkää maailmaa ja hankkikaa lisää kontakteja [...]”, hän kehottaa.