Suomalaiset jyräävät muut kännykän käytössä

Suomalaiset käyttävät kännyköitä huomattavasti enemmän kuin muiden Pohjoismaiden asukkaat. Suomessa kaikista soitetuista puheluista noin 90 prosenttia soitettiin viime vuoden lopussa matkapuhelimella. Muissa Pohjoismaissa lukema oli 50-60 prosentin välillä.

Kotimaa
Nainen puhuu matkapuhelimeen
YLE

Samalla kiinteän verkon liittymien määrä on vähentynyt Suomessa muita nopeammin. Myös kiinteästä verkosta soitettujen puhelujen minuuttimäärä on Suomessa Pohjoismaiden alhaisin. Suomessa puhuttiin perinteisestä lankapuhelimesta keskimäärin 2 000 minuuttia, kun Islannissa ja Ruotsissa lukema oli yli 4 000.

Tilastojen mukaan Suomessa oli myös selväsi eniten matkapuhelinliittymiä ja mobiililaajakaistaliittymiä väestön määrään nähden.

Tekstiviestien lähettämisessä suomalaiset kuitenkin jäävät selvästi norjalaisista, ruotsalaisista ja tanskalaisista.

Tanskassa lähetetään vuosittain noin 2 000 tekstiviestiä yhtä matkapuhelinliittymää kohti, kun Suomessa luku on vain hieman yli 500.

Mobiililaajakaistaliittymiä yhä enemmän

Kiinteiden laajakaistaverkkojen määrän kasvu on pysähtynyt melkein kaikissa Pohjoismaissa, mutta mobiiliverkkojen määrä jatkaa jyrkkää kasvuaan, nopeimmin Suomessa.

Eniten laajakaistaliittymiä on Ruotsissa. Laajakaistanopeuksissa Suomi sen sijaan on muita Pohjoismaita perässä, selviää yhteispohjoismaisen Telecommunication Markets in the Nordic Countries -tilastojulkaisusta.

Lähteet: YLE Uutiset