1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Zimbabwe pysäytti kaksi Etelä-Afrikkaan pyrkinyttä terroristia

Zimbabwen poliisi on pidättänyt Etelä-Afrikan rajalla kaksi pakistanilaista miestä, joiden epäillään suunnitelleen terrori-iskua jalkapallon MM-kisoihin.

urheilu
Toteuttamiskelpoisia terrorisuunnitelmia ei ole järjestäjien tietoon tullut. Kuvassa poliisi tarkistaa tulijoita tiedotusvälineiden edustajia kisojen mediasisäänkäynnillä.Daniel Dal Zennaro / EPA

Miesten hallussa olleet dokumentit osoittavat, että he olivat lentäneet Saudia-Arabiasta Tansaniaan ja matkanneet sieltä maateitse väärennettyjen kenialaispassien turvin Zimbabween viikko sitten.

Ainakin toinen miehistä on kansainvälisen rikospoliisijärjestön Interpolin etsintäkuuluttama. Paikallisten mediatietojen mukaan häntä epäillään osallisuudesta terroristi-iskuihin Mumbaissa marraskuussa 2008.

Asiantuntijoiden mukaan miehet ovat pyrkineet Etelä-Afrikkaan terrorismiaikeissa. Maassa parhaillaan pelattavien jalkapallon MM-kisojen takia pienellekin iskulle olisi taattu laaja mediahuomio. Zimbabwelaisviranomaiset eivät kuitenkaan ole vahvistaneet epäilyä.

Interpolin kanssa yhteistyötä tekevät Etelä-Afrikan hallitus ja kansainvälinen jalkapallojärjestö FIFA sanovat, ettei MM-kisoihin kohdistuvia, toteuttamiskelpoisia terrorismisuunnitelmia ole toistaiseksi paljastunut.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi