Vesillä rauhallinen juhannus

Vesiliikenteessä juhannus on poliisin mukaan sujunut kohtuullisen rauhallisesti. Viranomaisia ovat työllistäneet esimerkiksi veneiden koneviat ja karilleajot. Sen sijaan suurilta havereilta on vesiliikenteessä säästytty.

Kuva: Yle

Pääkaupunkiseudun vesillä juhannus on muistuttanut normaalia kesäviikonloppua.

- Pääkaupunkiseudun vesillä on mennyt erittäin hyvin. Veneilijät ovat käyttäytyneet esimerkillisesti ja poliisilla ollut täällä vähän töitä ja autettavia. Meillä ei ole ollut yhtään ruorijuoppoa juhannuksena, kertoo ylikonstaapeli Hannu Holmberg Helsingin venepoliisista.

Suomenlahden meripelastuskeskuksen mukaan viikonloppu on ollut vilkas, mutta tehtäviä ei ole ollut erityisen paljon. Suomenlahden merivartiosto sai juhannuksen aikana kiinni 13 ruorijuoppoa.

Vapaaehtoiset veneilijöiden apuna

Suomen Meripelastusseuran vapaaehtoisten juhannuspäivystyksessä, Operaatio Meritähdessä on mukana lähes 150 pelastusalusta. Alukset ovat koko viikonlopun valmiina auttamaan merihätään joutuneita rannikolla ja sisävesillä.

Espoossa oli sunnuntai-iltapäivään mennessä ollut vain neljä tehtävää, Lahdessa ei yhtään.

Vuosi sitten Meripelastusseura avusti juhannusviikolla noin sadassa pelastus- ja avustustehtävässä. Suurimmalla osalla avuntarvitsijoista oli veneessä tekninen vika. Meripelastusseuran mukaan juhannuksena ongelmia aiheutuu myös veneilijöiden puutteellisista taidoista taitojen ja piittaamattomuudesta.