1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Matkailijat löytävät Rovaniemelle

Alkukesän viileydestä huolimatta matkailijat ovat löytäneet Rovaniemelle. Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n toimitusjohtajan Sanna Kortelaisen mukaan Napapiirin ja Rovaniemen kaupungin matkailukesä on lähtenyt käyntiin hyvin.

Yksi Rovaniemen matkailun vetonauloista sijaitsee napapiirillä, Joulupukin pajakylässä. Kuva: YLE/Raimo Torikka

Ulkomaisista matkailijoista ovat kesäkuun aikana olleet liikkeellä perinteisesti suurimpana ryhmänä saksalaiset ja hollantilaiset. Lisäksi Rovaniemellä on vieraillut myös ryhmiä muun muassa Kiinasta ja Intiasta.

Erityisesti Joulupukin Pajakylän alkukesä on sujunut myönteisesti.

- Kesän avaus on onnistunut oikein hyvin. Tietysti tuo Napapiiri, joka nauttii suurinta matkailijamäärää meillä itseoikeutetusti niin on myöskin jo kasvattanut määriään viime kesästä selvästi. Siellä on käynyt sekä bussiryhmiä että yksittäisiä matkailijoita, sanoo Sanna Kortelainen.

Kesäpassilla kysyntää

Kortelaisen mukaan Rovaniemellä on ollut alkukesästä ilahduttavan paljon myös muun muassa kokous- ja kongressimatkailijoita, kun esimerkiksi Lapin yliopiston suuret seminaarit ovat tuoneet kaupunkiin satoja tutkijoita.

Rovaniemellä on haettu piristystä kesämatkailuun myös Kesäpassi-tuotteella, jonka lunastamalla perhe pääsee esimerkiksi Ranuan eläinpuistoon, Arktikumiin, Santasportin kylpylään ja Santaparkiin. Kortelainen sanoo, että passi on ollut kysytty:

- Tämä on nyt löytänyt selvästi kuluttajien keskuuteen, että sitä kysytään ja varataan. Kyllä nämä realisoituvat sitten myöskin vierailuiksi ja matkailijoiksi tämän kesän aikana, uskoo Kortelainen.