Poliisilla kiireinen viikonvaihde

Juhannuksen juhlijat työllistivät poliisia Keski-Suomessa. Vakavimmat tapaukset olivat perjantaiaamun kuolonkolari Keuruulla, jossa menehtyi nuori ruotsalaismies ja hukkumistapaus Viitasaarella.

Kuva: YLE

Hälytystehtäviä oli torstaista sunnuntai-iltapäivään kaikkiaan lähes 900. Eniten poliisia työllistivät päihteiden liiallisesta käytöstä johtuvat hälytystehtävät. Poliisi joutui ottamaan säilöön yhteensä 76 henkilöä.

Viitasaarella pelastuslaitos sai hälytyksen veden varaan joutuneesta veneilijästä varhain juhannusaattona. Veneilijän avunhuudot olivat kuuluneet Jouhtisen järven rannalle, mistä häntä oli lähdetty pelastamaan veneellä. Mies saatiin rannalle, mutta hän menehtyi ulkopuolisen ja pelastuslaitoksen elvytysyrityksistä huolimatta.

Epäillyn rikoksen vuoksi jouduttiin ottamaan kiinni 37 ihmistä. Rattijuopumukseen syyllistyi yhteensä 38 henkilöä. Näistä törkeitä rattijuopumuksia oli 18.

Vesiliikennejuopumuksiin epäillään syyllistyneen neljän henkilön. Erityisesti poliisia huolettaa rattijuoppojen suuri määrä.

- Rattijuoppoja tavattiin noin 40 kaikkiaan, joista 18 oli törkeitä rattijuopumuksia Vesilläkin me olimme Liikkuvan Poliisin kanssa ja ikävää vesillä oli, että tapasimme erittäin paljon veneilijöitä, jotka olivat nauttineet alkoholia, mutta langettavan raja ei ylittynyt, kertoo ylikomisario Tuomo Viitaniemi Keski-Suomen poliisista.

Pahoinpitelyrikoksia poliisin tietoon tuli seitsemän.