Operetti Mustalaisruhtinatar tulee Jyväskylään

Operettiteatteri Bravo tuo huomenna Jyväskylässä ensi-iltaan rakastetun operettiklassikon. Kolminäytöksinen Mustalaisruhtinatar tarjoaa katsojille ikivihreitä sävelmiä ja pukuloistoa sekä draamaa ensimmäisen maailmansodan kynnykseltä.

operetit
Mustalaisruhtinattaren ensi-ilta on Jyväskylän Paviljongissa keskiviikkona.
YLE Keski-Suomi

Mustalaisruhtinatar on tehty hyvin perinteisellä tavalla ja se esitetään oman aikansa lavasteissa. Operetin sävelmät ovat suurelle yleisölle entuudestaan tuttuja

- Tämä on hauska operetti ja hauska ohjaus. Me ollaan lähdetty siitä, että se tehdään kesällä ja se on vähän kesäteatterimainen, kertoo toiminnanjohtaja Jukka Saarman Operettiteatteri Bravosta.

Tapahtumat sijoittuvat ensimmäisen maailmansodan alkuvaiheille Itävalta-Unkariin. Esityksessä nähdään näyttäviä asuja, silkkejä, sifonkeja sekä samettia. Esitykseen on tehty noin 50 asua, joihin on kulunut rihmaa useita kymmeniä kilometrejä.

Näyttäviä pukuja ja tuttuja sävelmiä

Pukusuunnittelun ratkaisut näkyvät erityisesti naisten asuissa.

- Oikeastaan käytän aika paljon korsetteja, koska henkilöt tulevat vaihtumaan, kun näytelmää esitetään puolentoista vuoden aikana. Lisäksi pitää saada helpolla nopeaa näyttävää, kertoo pukusuunnittelija Eija Mizohata Operettiteatteri Bravosta.

Operetin päähenkilö, Silva Varescu, on juhlittu varietee-taitelijatar, jolla on syvä rakkaussuhde wieniläisen ruhtinaan kanssa. Suhde on lähes mahdoton, siksi kansa kutsuu Silvaa mustalaisruhtinattareksi. Lisäksi operetti tarjoaa tuttuja sävelmiä.

- Operetissa on rakkautta, mustasukkaisuutta ja syvää ystävyyttä. Toivoisin, että nämä kaikki tunteet välittyisivät yleisölle. Kahlmanin musiikki on hyvin värikylläistä ja rikasta: siellä on operettia rakastaville hyvin tuttuja melodioita: esimerkiksi "Muistathan kai" ja "Ollaan niinkuin pääskyset", nämä valssisävelmät. Tunnelmat välittyvät varmasti katsomoon asti, uskoo oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano Operettiteatteri Bravosta.

Lähteet: YLE Keski-Suomi