1. yle.fi
  2. Uutiset

Toy Story tahkoaa rahaa Yhdysvalloissa

Toy Story 3 jatkaa Pohjois-Amerikan katsotuimpana elokuvana. Disney-Pixarin tietokoneanimaatio keräsi viikonloppuna noin 59 miljoonan dollarin lipputulot, ja on rikkonut samalla animaatioelokuvien katsojaennätyksiä.

viihde
Disney / Pixar

Toissaviikolla ensi-iltansa saanut Toy Story 3 on kerännyt jo yhteensä lähes 227 miljoonan dollarin lipputuotot. Se on noussut samalla tämän vuoden neljänneksi tuottoisammaksi elokuvaksi ja on tehnyt myös yhden kaikkien aikojen parhaista animaatioelokuvien avaustuloksista.

Pohjois-Amerikan viikonlopun toiseksi katsotuin elokuva oli perjantaina ensi-iltansa saanut, Adam Sandlerin tähdittämä komedia Grown Ups. Kriitikoiden lyttäämä kesäelokuva osoittautui katsojien keskuudessa jopa yllättävän suosituksi, ja keräsi viikonloppuna yli 40 miljoonan dollarin lipputulot.

Tom Cruisen ja Cameron Diazin tähdittämä Knight and Day -elokuva pärjäsi sen sijaan selvästi odotettua heikommin. Perjantaina ensi-iltansa saanut suuren budjetin toimintaelokuva keräsi vain reilun 20 miljoonan suuruiset lipputuotot, ja oli tekijöilleen selvä pettymys.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi