Seinäjoen Itikanmäelle kerrostaloalue

Seinäjoen Itikanmäen entisten tehdasrakennusten tilalle rakennetaan noin kolmesataa kerrostaloasuntoa. Alueelle tulee myös peräti kuusitoistakerroksinen asuintalo, joka on kaksi kertaa korkeampi kuin kaupungin korkeimmat asuintalot tällä hetkellä. Alueen asemakaava esiteltiin tänään.

hyttyset
Itikanmäki tulevaisuudessa
Seinäjoen Itikanmäestä kaavaillaan näyttävää kerrostaloaluetta korkeine rakennuksineen ja rehevine puistoineen.Arkkitehtitoimisto Eero Lahti Oy

Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki on tyytyväinen, että Itikanmäestä saadaan näyttävä uusi kerrostaloalue kaupungin keskustan läheisyyteen. Itikanmäen kaavaan on haluttu saada myös huomattavan korkea kerrostalo, joka noudattaa kaupungin kehittämisen suuntaviivoja.

- Seinäjoen keskustaan on tehty rakennemalli, jossa lähdettiin tietoisesti myöskin rakennuskorkeutta kohottamaan tulevien kaavoitusten myötä ja tällä on tietysti merkitys kaupunkikuvalle, johon tulee tulee siluettia ja näkyvyyttä.

Alueen tällä hetkellä omistavan Itikka Osuuskunnan toimitusjohtaja Reijo Flink on tyytyväinen, että alueella on otettu myös ympäristöarvot huomioon.

- Alueen talojen keskelle on suunniteltu puistoalue ja kantatien yli rakennetaan kevyenliikenteenväylä, joka yhdistää alueen kaupungin keskustaan, Flink kertoo.

Itikanmäeltä puretaan kaikki Itikan vanhat tehdasrakennukset ja alueelle jää nykyisistä rakennuksista ainoastaan Foodwestin rakennus sekä suojeltu Kalevan kivinavetta.

Lähteet: YLE Pohjanmaa