Oprah Winfrey on yhä maailman vaikutusvaltaisin julkkis

Forbes-lehden vuosittaisen listan mukaan Winfrey tienasi viime vuonna arviolta 315 miljoonaa dollaria ja on yhä maailman vaikutusvaltaisin julkkis. Hän syrjäytti viime vuoden ykkösen, näyttelijä Angelina Jolien.

viihde
Oprah Winfrey
AP Graphics Bank

Winfrey rankattiin sadan vaikutusvaltaisimman julkkiksen listan kärkeen nyt neljättä kertaa. Uutena tulokkaana listalta löytyy laulaja Lady Gaga, joka otti neljännen sijan yhteensä 62 miljoonan dollarin vuosituloilla.

Kaiken kaikkiaan viiden vaikutusvaltaisimman joukosta löytyy kolme naista, toisena laulaja Beyonce Knowles 87 miljoonan dollarin tuloilla.

Kolmanneksi vaikutusvaltaisin on elokuvaohjaaja James Cameron ja viidenneksi listataan suhdeskandaalissa rypenyt golfaaja Tiger Woods.

Forbes-lehden mukaan maailmanlaajuinen taantuma ei ole juurikaan vaikuttanut julkkisten tienesteihin, vaan päinvastoin heidän tulonsa kasvoivat jonkin verran vuodentakaisesta. Lehti arvioi kuuluisuuksien vaikutusvaltaa vertailemalla heidän 12 kuukauden tulojaan ja mediapeittoa niin printtimediassa, televisiossa, radiossa, internetissä kuin sosiaalisessa mediassa.

Lähteet: Reuters