1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Lentokenttä evakuoitiin indiebändin takia

The National -bändin laulajan ulkomaantuliainen aiheutti lentökentän evakuoimisen. Honolulun lentokenttä Havaijilla tyhjennettiin 45 minuutin ajaksi, sillä laulaja Matt Berningeriä epäiltiin terroristiksi.

Viime kesänä yhdysvaltalainen The National kävi Ruisrockissa. Tänä kesänä he tulevat Ankkarockiin. Kuva: Nicholas Burnham

Berninger pidätettiin ja hänen hallustaan löydettiin Tokiosta ostettu herätyskello, joka näytti pommilta, kertoo BBC.

- Yhtäkkiä minua kuulutetaan, nimeni vilkkuu jokaisella monitorilla ja minun pitää ilmoittautua lentokenttäturvallisuudelle. Ajattelin ensin, että voisin istua 15 minuutin sessioni hierontatuolissa, mutta tulin toisiin ajatuksiin, Berninger kuvailee tapahtunutta.

Berningerin mukaan turvallisuusviranomaiset ottivat kellon haltuunsa, mutta olivat hyvin ystävällisiä ja ammattimaisia. Hän pääsi jatkamaan matkaansa ja pahoittelee nyt muita matkustajia mahdollisesti aiheuttamistaan myöhästymisistä. Matt Berninger oli matkalla lomalle perheensä kanssa Kauin-saarelle.

The National on parhaillaan kattavalla Yhdysvaltain ja Euroopan kiertueella. Bändin voi nähdä ensi viikonloppuna Roskilde-festivaalilla Tanskassa.