Alakosken lavalla

"Kuljin sinne soratien laitaa tukka tuperattuna, pallohame päällä valkoisilla korkkareilla tipsutellen - piti olla hienona!

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Alakosken tanssilava Kiiminkijoen rannalla Haukiputaalla oli erittäin suosittu tanssipaikka 1960-luvulla. Äitini osallistui lavan puffetin pitoon omalla vuorollaan toisten naisten kanssa ja leipoi sinne myös herkulliset munkit.

Koska lava sijaitsi kodistani n. kilometrin päässä, kuljin sinne soratien laitaa tukka tuperattuna, pallohame päällä valkoisilla korkkareilla tipsutellen - piti olla hienona! Piikkarit piti joka reissun jälkeen käsitellä värinuudisteella.

Esiintyjät olivat tuon ajan huippuartisteja: Danny ja Armi, Anita Hirvonen, Irvin Goodman, Laila Kinnunen, Katri Helena ... Niitä sitten ihailtiin tietenkin esiintymislavan reunalla seisten ja välillä tanssittiin valssit, foksit, polkat, letkajenkat ja humpat kun pojat pokkasivat ! Jos pojat eivät pokanneet, niin käsilaukut heitetiin lattialle ja tvistattiin porukalla niiden ympärillä. Kipeitä varpaita oli pakko välillä leputtaa ja hikeä kuivatella puffetissa poikakaverin tarjotessa munkkikahvit! Tuo sama poikakaveri on ollut elämänkumppanina noista ajoista saakka.

Meillä oli myös tapana ajella pitkiäkin matkoja ystäväpariskunnan kanssa viikonloppuisin tanssimaan mm. Kalajoelle, Kärsämäelle, Huttukylään, Pudasjärvelle, Ylikiiminkiin ... Miehet istuivat yleensä takapenkillä tietystä syystä ja me naiset toimittiin kuljettajina simaa välillä kulautellen. Aamuyöntunteina kotiinpaluumatkalla suunniteltiin jo uutta tanssireissua.

Lähteet: Marjatta