Ruissalon leirintäalue rapistuu

Ruissalon leirintäalueelle kaivataan isoja parannuksia. Leirintäalueen puutelista on pitkä, sanoo alueen päällikkö Hannu Toivonen.

leirintäalueet
Ruissalon leirintäalueen vanha huoltorakennus
Ruissalon leirintäalueen vanha huoltorakennusYLE Devy Nagalingam

Leirintäalueella käy paljon lapsiperheitä, mutta lasten tarpeita ei ole juurikaan huomioitu.

- Täältä ei löydy ainuttakaan leikkipaikkaa, pahoittelee Hannu Toivonen.

Toivosen mielestä leirintäalueen wc- ja suihkutilat kaipaisivat huoltoa, samoin jätepisteet. Alueella on myös kaksi ikivanhaa huoltorakennusta, jotka pitäisi purkaa ja niiden tilalle tulisi rakentaa nykyaikainen autojen huoltopiste.

Leirintäalueen iso teltta-alue on kokonaan ilman valoja. - Pimeän tullen alue on jopa turvallisuusriski, sanoo leirintäalueen päällikkö Hannu Toivonen. - Kyllä nämä on ihan perusasioita jotka pitäisi saada hoidettua kuntoon.

Naantalin leirintäalueella aurinkoista

Naantalin leirintäalueella Kuparivuoressa on jo sesonki kuumimmillaan ja lähes koko leirintäalue on täynnä, kertoo Naantali Campingin päällikkö Päivi Malin.

Naantalissa on satsattu lapsiperheisiin ja leirintäalueen leikkipuisto uudistettiin perusteellisesti viime kesänä.

- Muutenkin haluamme pitää tasoa yllä, nykyajan matkaaja kun on varsin vaativa asiakas, sanoo Päivi Malin. Grillikatos on uusi ja mökkejä kunnostetaan koko ajan, kertoo Malin.

Viime kesänä Naantalin leirintäalueella oli 27 000 yöpyjää. Määrä on pysynyt samana jo usean vuoden ajan. Ainut ongelmamme on leirintäalueen pienuus, emme pysty vastaanottamaan läheskään kaikkia halukkaita, kertoo leirintäalueen päällikkö Päivi Malin.

Ruissalossa varaudutaan Ruisrockiin

Ruissalo Camping on yksi Lounais-Suomen vilkkaimmista leirintäalueista, viime kesä oli ennätyksellinen, kun yöpyjiä oli kesän aikana yli 40 000, mikä on lähes 10 000 enemmän kuin tavallisesti. Suuri osa matkaajista on suomalaisia, mutta vierailijoita saapuu myös Norjasta, Hollannista ja Saksasta. – 80 prosenttia on kotimaan matkailijoita, sanoo leirintäalueen päällikkö Hannu Toivonen.

Viime kesänä Ruisrock aiheutti kaaoksen Ruissalon leirintäalueella. – Leirintäalueen jonot olivat valtavat, kertoo alueen päällikkö Hannu Toivonen. - Tänä kesänä pyrimme varautumaan paremmin rokkikansan tuloon ja netissä voi täyttää jo etukäteen matkustajailmoituslomakkeen

Ruissalon leirintäalueella on vielä hiljaista. Sesonki alkaa kunnolla vasta heinäkuun puolella, kertoo Hannu Toivonen. Leirintäalueella tehtävistä parannuksista hän ei vielä osaa sanoa tarkemmin. – Se jää nähtäväksi, kaikki riippuu kaupungin päättäjistä ja heidän tahdostaan parantaa leirintäaluetta.

Lähteet: YLE Turku