Sosiaalinen media ei ole vielä lyönyt läpi Kanta-Hämeen kunnissa

Kanta-Hämeen kaupungit ja kunnat ovat vasta lapsenkengissä hyödyntäessään sosiaalista mediaa, kuten Facebookia. Edelläkävijöitä ovat kirjastot ja nuorisotoimet.

Kanta-Häme
Facebookin logo tietokoneen ruudulla
YLE

Sosiaalisen median käyttämättömyyttä perustellaan muun muassa ajan ja rahan puutteella. Esimerkiksi Forssa ei ole Facebookissa, kertoo Forssan kaupungin kansliapäällikkö Anita Joenpalo.

- Ei virallisesti. Sillä tavalla kyllä, että meidän uimahallilla, Viihdeuimala Vesihelmellä on siellä sivu. Sitten sellainen hanke kuin Wahren-keskus - kehräämöllä olevien toimijoiden yhteistyöhanke - sillä on sivu Facebookissa.

- No, me ollaan vielä tiedotettu perinteisesti. Meillä ei ole resursseja laajentaa mitenkään, eikä meillä ei ole päätoimista tiedottajaa. Pikkuhiljaa sitten katsotaan mikä on tarpeen, Joenpalo summaa.

Täysin näkymättömiä Kanta-Hämeen kunnat ja palvelut eivät esimerkiksi Facebookissa ole. Sieltä löytyvät ryhmät Janakkalalle ja Hausjärvelle.

Hämeenlinnasta Facebookissa ovat muun muassa nuorisopalvelut ja Kaurialan lukio, Riihimäeltä kirjasto ja nuorisotoimi. Myös Ypäjän ja Janakkalan kirjastot lähestyvät asiakkaitaan sosiaalisessa mediassa.

Lisäksi useilla maakunnan johtavilla kunnallispoliitikoilla ja virkamiehillä on oma profiili sosiaalisessa mediassa yksityishenkilönä.

Lähteet: YLE Häme