1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ajokortit

Polkuauton ajokortti irtosi ensiyrityksellä

Kemin kaupungin nuorisotyö järjestää liikennepuistotoimintaa Kemin keskustan tuntumassa sijaitsevassa Koivuniemen puistossa. YLE Perämeren harjoittelija Sami Hoppula paikkasi ajokortittomuuttaan hankkimalla liikennepuistosta polkuauton ajokortin.

ajokortit
Nuorisonohjaaja Marianne Anttila opastaa lapsia kesän aikana liikennekasvatuksen merkeissä.YLE/ Sami Hoppula

Kemin liikennepuisto avasi konttinsa ja kaivoi polkuautot talviteloilta. Puiston menopelien rattiin ei kuitenkaan ole asiaa ilman asianmukaista ajolupaa. Toimituksemme ajokortiton harjoittelija Sami Hoppula istutettiinkin ratin taakse suorittamaan samaa ajokoetta kuin liikennepuiston vakiokävijät.

Harjoittelu lähti liikkeelle teoriaosuudella, jonka Sami suoritti mallikkaasti. Nuorisonohjaaja Marianne Anttilan mukaan teoria oli hallussa, joten ei muuta kuin ratin taakse.

  • Merkit olivat hallussa kiitettävästi. Seuraavana on vuorossa käytännön ajokoe, toteaa Anttila.
Ajo sujui Samilta hyvin ja rauhallisesta ajotyylistä ropisi opastajalta pisteitä. Hieman harjoittelijaa kuitenkin jännitti, sillä ratin taakse istuttiin ensimmäistä kertaa. Samalla kerrattiin teoriaoppeja ja muistuteltiin liikennemerkkien merkityksiä mieleen.Yritys palkittiin Ajokoe päättyi mallikaaseen taskupysäköintiin. Kuski oli selvästi huojentunut ja tyytyväinen suoritukseensa. Enää jännitettiin lopullista tulosta.

- Läpi meni, sanoi Anttila ja ojensi Samille koko kesän voimassa olevan ajokortin. Nyt on harjoittelija valmis hieman pidemmillekin työmatkoille.

  • Onneksi olkoon Sami. Kortti hyvin suoritetusta kokeesta käteen. Se on kesän ensimmäinen. Seuraavat menevät hieman nuoremmille.

Liikennekasvatusta tarjotaan lapsille arkipäivisin elokuun ensimmäiseen viikkoon asti. Sadepäivinä puisto on suljettu, mutta aukeaa taas asfaltin kuivuttua. Autot ovat poljettavissa kello 11-17.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi