1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Intia

Intialaisia kiehtoo Lapin aito ja puhdas luonto

Intialaiset matkailijat ovat löytämässä nyt myös Lappiin. Eurooppaan matkoja järjestävän intialaisen matkanjärjestäjän Ajaya Jaipurian mukaan intialaisia kiinnostaa erityisesti Lapin puhdas ja aito luonto, keskiyön aurinko ja luonnollisesti Joulupukki.

Intilaiset tutustuivat Lapin puhtaaseen luontoon muun muassa veneretkellä. Kuva: YLE/Jarmo Honkanen

Intiasta on Suomeen järjestetty lentoja vasta parin vuoden ajan, joten Lappi on uusi ja eksoottinen matkakohde Intialaisille. Johtaja Ajaya Jaipuria uskoo, että tulevaisuudessa Lappiin voisi tulla vuosittain jopa kymmeniä tuhansia intialaisia. Suomen kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän.

- Juuri nyt ihmiset päääasiassa haluavat käydä Länsi-Euroopassa, mutta nyt juuri nyt viimeisen vuoden, puolentoista aikana ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän matkustus uusiin kohteisiin. Meille Suomi on uusi kohde, koska lennot tänne aloitettiin vasta pari vuotta sitten.

Matkanjärjestän mukaan Lappiin tullaan, koska täällä on rauhallista ja aito luonto on lähellä. Intiassa asutaan suurissa kuhisevissa kaupungeissa.

- Täällä olemme nyt lähellä luontoa. Meille tämä on aito luonto, hyvin hyvin puhdas. Tällä on sininen taivas jota yleensä tuskin edes näemme.

Jaipuria myös muistuttaa, että Lapissa on lisäksi Joulupukki, joka on hyvin suosittu ympäri maailmaa.

- Ihmiset tulevat tapaamaan Joulupukkia koska se piristää ja antaa energiaa seuraavaksi kahdeksikymmeneksi vuodeksi.

Rovaniemelle tullut delhiläinen kauppias Goel Pushendera on sitä mieltä, että Joulupukki ja keskiyön aurinko on nähtävä.

- Minä tulen ehdottamaan kertomaan ystävilleni, että tulevat tänne. Olen nähnyt keskiyön auringon viime yönä. Se oli ihmeellistä. Aurinko oli juuri laskenut ja tuli samantien esiin. Istuin olutlasin ääressä yöllä tai aamulla aikaisin, se oli hienoa.