1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Satu Silvon kesä kuluu teatterilavalla

Tampereen Komediateatterin Diivat-näytelmän pääroolissa esiintyvä Satu Silvo nauttii roolistaan yltiönaisellisena Meginä. Näyttelijän ajaa kesäisinkin teatterilavalle intohimo näyttelemiseen.

Satu Silvo Aamu-tv:n haastattelussa.
Näyttelijöiden työ jatkuu kesälläkin. Satu Silvo on Tampereen komediateatterissa Diivat -näytelmässä.

Näyttelijä Satu Silvon kesä kuluu päälle päin katsottuna kepeissä merkeissä. Silvo maskeerataan ja puetaan kesän aikana kymmeniä kertoja Megiksi, Tampereen Komediateatterin Diivat-kesäkomedian äärinaiselliseksi roolihahmoksi.

- Roolia on äärimmäisen viehättävä tehdä. Meg on sinisilmäinen, naisellinen nainen, ja on hauska tehdä vaihteeksi sellainen rooli. Usein näyttelemäni hahmot ovat kovempia ja tummempia, Silvo kertoi vieraillessaan Aamu-tv:ssä torstaina.

Roolihahmojen ja käsikirjoituksen keveydestä huolimatta komedian tekeminen on näyttelijälle kovaa työtä.

- Emme ole pellejä vaan teemme roolit todella huolella ja tarkasti. Varsinkin vakavampien hahmojen vastanäyttelijät ovat usein varsin haastavissa tilanteissa, Silvo sanoo.

Kesäteatterissa on omat erityispiirteensä

Kesäteatteri kuuluu paitsi Silvon, monen muunkin menestyneen näyttelijän kesään. Silvon mukaan kesäteatteria tehdään vahvasta halusta näytellä.

- Rahalla ei ole kesäteatteriproduktioissa merkitystä. Näyttelijä haluaa lähteä mukaan kivoihin produktioihin, vaikka sitten kesällä. Kesäteattereissa myös yleisö on villiä ja nauraa antaumuksella. Myös näyttämöllä sattuu melkein joka näytöksessä kommelluksia, sekin on hauskaa, Silvo sanoo.

Töissä oleminen kesäisin ei vie näyttelijältäkään mahdollisuuksia nauttia lämpimästä ilmasta.

- Näytökset alkavat vasta iltapäivällä, joten aamut ja aamupäivät ovat vapaita. Mieluiten uin ja samoilen metsässä, Silvo kertoo.