1. yle.fi
  2. Uutiset

Mielenosoittajat pettyivät ydinvoimapäätökseen

Ydinvoiman vastustajat ottivat ydinvoimapäätöksen vastaan pettyneenä eduskuntatalon portailla. Osa mielenosoittajista suunnitteli jo vaihtavansa puoluetta seuraavissa vaaleissa.

Kotimaan uutiset
Lauri Myllyjärvi puhuu mielenosoittajille eduskuntatalon edessä
YLE

Mielenosoittajat yrittivät viimeiseen asti vaikuttaa ydinvoimaäänestykseen.

Kun tulos tuli tietoon kaiuttimista, ihmiset lamaantuivat. Greenpeacen energiavastaava Lauri Myllyvirta seurasi rappusten vierestä tilannetta.

- Tämä on isku vasten kasvoja kaikille niille suomalaisille, jotka eivät halunneet ydinvoimaa. Vain 20 prosenttia suomalaisista halusi tätä päätöstä. Eduskunta on kuunnellut kaikkia muita paitsi äänestäjiä, Myllyvirta sanoi tuoreeltaan päätöksen jälkeen.

Myös tavalliset mielenosoittajat olivat pettyneitä tulokseen. Tiina Pasanen mietti päätöstä jälkikasvunsa kannalta.

- Mulla on viisi lasta ja voin kuvitella, että mulla on joskus lapsenlapsiakin. Surkeinta on, että Suomi hylkää mahdollisuuden siihen mahtavaan uuteen tuuleen, mitä uusiutuvien energiamuotojen myötä tulee, Pasanen harmitteli.

Risto Kankaalle äänestys vaikuttaa myös seuraaviin vaaleihin.

- Olen kovasti pettynyt erityisesti kokoomukseen, koska sieltä ilmeisesti löytyi vain yksi ainoa kansanedustaja, joka äänesti vastaan, Kangas sanoi.

Satoja mielensoittajia

Poliisin arvion mukaan eduskuntatalon edessä oli noin 400 mielenosoittajaa. Paikalla oli ainakin Suomen luonnonsuojeluliiton, Maan ystävät ry:n, Greenpeacen, Luontoliiton ja Natur och Miljö -järjestön kannattajia.

Komisario Lasse Jortikan mukaan ryhmien mielenilmaisut ovat sujuneet rauhallisesti.

Eduskunta myönsi ydinvoimaluvat sekä TVO:lle että Fennovoimalle ja hyväksyi myös ydinjätteen loppusijoituspaikan rakentamisen laajennettuna.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi