1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Rajalla soi taas blues ja jazz

Perinteinen Kalottjazz & Blues Festivaali raikaa Torniossa ja Haaparannalla torstaista sunnuntaihin. Tapahtuma järjestetään 27. kerran. Pääesiintyjänä Tornion musiikkitalolla nähdään Emma Salokoski ja Ilmiliekki Quartet.

kulttuuri
Emma Salokoski ja Ilmiliekki Quartet nähdään Kalottjazz & Blues Festivaalin pääesiintyjänäYLE / Sami Hoppula

Festivaali tarjoaa pääosin pohjoismaista musiikkia neljän päivän aikana. Sen erikoisuutena tällä kertaa on, että jokaisena päivänä nähdään pohjoismaalainen naisesiintyjä. Monipuolinen musiikkikattaus sisältää muun muassa laulujazzia, tanssijazzia ja New Orleans bluesia, kertoo kulttuurisihteeri Helena Junes.

  • Meillä on varsin monenlaista tarjottavaa. Pyrimme rakentamaan festivaalin laadukkaaksi ja samalla yleisöystävälliseksi, sanoo Junes.
Soitto raikaa tutuilla paikoilla

Festivaalien päänäyttämönä viikonlopun aikana toimii Pikisaaren jazzteltta. Muutkin kohteet ovat tuttuja aikaisemmilta vuosilta. Tällä kertaa mukaan mahtuu myös pari uutta soittoareenaa, kun jazz rantautuu klubeille. Länsirannan viihdekahviloissa soi intiimimpi jazz ja blues, mainitsee Junes.

  • Festivaalien esiintymispaikkoja on lisätty. Mukaan on saatu uusia viihdekahviloita. Nämä rikastuttavat myös musiikkitarjontaa ympäri vuoden, joten ne ovat erittäin tervetullut lisä meidän ohjelmistoomme, toteaa Junes.
Pääesiintyjänä Emma Salokoski & IlmiliekkiFestivaalin aloittaa Emma Salokoski ja Ilmiliekki-kvartetti, jotka esiintyvät Tornion musiikkitalolla torstaina kello 19.30. Salokoski on monipuolinen laulaja, sanoittaja ja säveltäjä, joka on tehnyt yhteistyötä monien suurten nimien kanssa. He esittävät ruotsalaisia kansanlauluja jazz sovituksilla. Projekti on kokoonpanolle tärkeä, kertoo Salokoski.
  • Minulla on pitkään ollut ajatuksissa, että näitä hienoja ruotsinkielisiä lauluja pitäisi levyttää ja sovittaa uudella tavalla. Kyseessä ei kuitenkaan ole urani määrittäjä, vaan enemmänkin tutkielma omaan identiteettiini, toteaa Salokoski.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi