Hyppää sisältöön

Helteellä ihmiset haluavat maastoon

Helteiden tultua Hestbakissa, Lasolan tilalla Karjalohjalla tupa on ollut täysi. Kysyntää riittää niin pitemmille vaellusreissuille, kuin kenttätunneillekkin.

Kahden päivän vaelluksia järjestetään ympäri vuoden. Ensimmäisenä päivänä vaelletaan 3-5 tuntia. Sekä ratsastajat että hevoset yöpyvät päämäärässä ja seuraavana päivänä vaelletaan takaisin.

Matka taittuu rauhallisesti

Tallin pitäjän Satu Vuorion hurjimmat vaellusmuistot liittyvät Islantiin.

- Kun kymmenen hevosta laukkaa laavakentällä vierekkäin niin se on hurjaa. Suomessa vaelletaan hyvin hillitysti. Täällä säädökset kieltää kaikenlaisen villistelyn. Kovaa laukkaa mennään tietysti joissakin paikoissa, kertoo Satu Vuorio.

Helppo käsitellä

Satu Vuorion hevoset ovat Islanninhevosia, jotka kuuluvat maailman vanhimpiin hevosrotuihin. Suomessa islanninhevosia on tällä hetkellä n. 3000.

-Ne ovat nöyriä ja varmajalkaisia. Ne jaksaa ja niillä on töltti, joka on mukava askellaji istua. Se on yksi iso syy, kun ratsastetaan maastossa, niin voi nautiskella töltissä, sanoo Vuorio.

Ratsailla rauhottuu

Maastoratsastus on kiireetöntä ja mahdollistaa moneen elämykseen luonnossa.

-Kun kokee olevansa juuri siinä hetkessä hevosen kanssa ja vaeltaa kauniissa luonnossa niin sitä haluaa lisää. Koen olevani onnekas, että saan tehdä tätä niin paljon kuin haluan, toteaa Satu Vuorio.

.
.